English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Povezovanje podjetij pri oblikovanju novih izdelkov in storitev za starostnike

17. maj 2014 – Nov trg starostnikov predstavlja za podjetnike veliko priložnost za razvoj novih izdelkov in storitev ter možnost povezovanja z drugimi podjetji. S tem namenom je bilo 14. in 15. maja v Cankarjevem domu v Ljubljani v okviru mednarodnega projekta WIDER izvedenih pet delavnic "scenario workshops".

Delavnice so bile namenjene vsem podjetnikom, ki se želijo usmeriti na trg starostnikov s konkretnimi poslovnimi idejami ter jih spodbuditi, da razvijejo nove izdelke in storitve, ki bi omogočali čim daljše, kakovostnejše in neodvisno bivanje starostnikov na njihovih domovih.

Udeleženci so spoznali kako prepoznavati potrebe končnega uporabnika – inovacije in invencije, katere so razvojne priložnosti za oblikovanje novih izdelkov in storitev za starostnike, kako uporabiti obstoječe nepremičninske kapacitete, kaj je energetska učinkovitost in kako oblikovati finančne in poslovne modele.

Velik poudarek delavnic je bil na praktičnem delu, saj so se udeleženci pred koncem vsake od delavnic razdelili v skupine in podali predloge, ki bi ustrezali modelu bivanjske medgeneracijske skupnosti. S strani Razvojnega centra Srca Slovenije je bil predstavljen tudi razpis za WIDER inovacijske vavčerje, s katerim bodo podprti svetovalni vavčerji za projekte energetsko učinkovitih bivanjskih rešitev za starostnikov.

Nekateri od podjetnikov se bodo junija udeležili WIDER inovacijskega sejma v Anconi, kjer se bodo lahko povezali s strokovnjaki in podjetniki s podobnimi poslovnimi idejami iz Mediterana.




Produkcija: Peternet