English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Slovenski podjetniki na Inovacijskem sejmu v Anconi

9. junij 2014 - V mestu Civitanova Marche v bližini Ancone v Italiji je med 6. in 8. junijem 2014 potekal inovacijski sejem z naslovom »Innovactors: New challenges and opportunities from Europe«. Razvojni center Srca Slovenije se je dogodka udeležil kot partner pri evropskem projektu WIDER, sodelovalo pa je tudi pet slovenskih podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem novih izdelkov in storitev za starostnike.

Slovenski podjetniki so na Inovacijskem sejmu v Anconi predstavljali nov model bivanjske skupnosti Silver House, ki ga pilotno razvijamo v Srcu Slovenije.

Organizator 3-dnevnega sejma je bila organizacija SVIM iz regije Marche, vključenih pa je bilo pet evropskih projektov: WIDER, SEE-INNOVA, INNOVage, NETAge in NEXT. Inovacijskega sejma v Anconi so se udeležila podjetja iz Italije, Francije, Grčije, Portugalske, Slovenije, Srbije, Madžarske, Bosne in Hercegovine. Udeleženci so dogodek izkoristili za mreženje in sklepanje novih poslovnih vezi z drugimi evropskimi projekti.

Ob tej priložnosti je v Italiji potekalo tudi delovno srečanje partnerjev projekta WIDER, ki poskuša odgovarjati na demografske izzive, s katerimi se sooča tako Slovenija kot celotna Evropa na področju staranja prebivalstva. Projekt s pomočjo svetovalnih vavčerjev podpira razvoj izdelkov in storitev za kvalitetnejše življenje starostnikov v izbranih lokalnih malih in srednje velikih podjetjih.


Primer modela bivanjske skupnosti 'Sliver House'


Inovacijskega sejma so se udeležila podjetja iz osmih držav


Razvojni center Srca Slovenije se je dogodka udeležil kot partner pri evropskem projektu WIDER

Produkcija: Peternet