English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Razvijanje podjetniških potencialov med mladimi

27. februar 2017 - Na Osnovni šoli Gradec v Litiji smo v petek izvedli pet podjetniških delavnic, na katerih je 50 osnovnošolcev spoznavalo osnove podjetništva. Podjetniško delavnico smo v januarju izvedli tudi na Srednji šoli Josipa Jurčiča v Ivančni Gorici, kjer dijaki pridobivajo prve podjetniške izkušnje preko upravljanja lastnega učnega podjetja.

Na Srednji šoli Josipa Jurčiča v Ivančni Gorici je 23. januarja 2017 podjetniška svetovalka iz Razvojnega centra Srca Slovenije Irena Tonin dijakom učnega podjetja predstavila pomen podjetniških kompetenc ter veščin timskega in projektnega dela. Na delavnici so spoznavali različne možnosti poslovanja in uspešne zgodbe iz okolja, s čimer se razvija podjetniško razmišljanje. Učno podjetje na srednji ekonomski šoli deluje v okviru predmeta »Poslovanje podjetij«. V učnem podjetju sodeluje 12 dijakov, ki se lotevajo podjetniških izzivov in virtualno poslujejo z ostalimi učnimi podjetji po Sloveniji.

Učenci Osnovne šole Gradec iz Litije so v petek, 24. februarja 2017, spoznavali osnove podjetniškega načina razmišljanja in tega kaj pomeni biti podjetnik. Skupno 50 učencev je na petih delavnicah oblikovalo tudi mini poslovne načrte za njihove inovativne ideje.


Podjetniška delavnica na Osnovni šoli Gradec v Litiji

Podjetniške delavnice se izvajajo v okviru delovanja točke VEM (Vse na enem mestu). Razvojni center Srca Slovenije spodbuja razvoj odprtih oblik učenja, ki bogatijo vzgojno izobraževalne programe šol.






Produkcija: Peternet