English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Izzivi in priložnosti mladinskega dela

 22. maj 2017 - Srce Slovenije v okviru mednarodnih projektov STEER in SEEDs among NEETs aktivno deluje na področju spodbujanja in pomoči mladim pri prehodu od izobraževanja k zaposlitvi. Maja smo v sodelovanju z Mladinskim klubom STIK pripravili delovno in izobraževalno srečanje mladih in mladinskih delavcev iz občin Lukovica, Litija, Šmartno pri Litiji in Kamnik, ki so se je udeležili tudi člani drugih klubov in društev z območja Srca Slovenije ter člani mednarodne organizacije MEPI.

Izzivi, želje, zahteve, izkušnje ter veliko dobro volje so elementi vsakega posameznika, ki želi kot mladinski delavec prispevati družbi in spodbujati mlade k neformalnemu učenju in udejstvovanju na različnih področjih. Soorganizator srečanja, Mladinski klub STIK in ostali udeleženci srečanja: člani kluba KLIŠE - Litija in Šmartno pri Litiji, društva Lojtra - Litija, MC Litija, MC Kotlovnica - Kamnik ter člani mednarodne organizacije MEPI, so tudi s tem dogodkom dokazali, da kljub številnim izzivom, mladinskim delavcem ne bo zmanjkalo idej in volje za soočanje in premagovanje ovir, ki so del mladinskega dela. S tem dogodkom pa smo prav tako dokazali,  kako pomembno je povezovanje in skupno udejstvovanje. Srečanje je vodil socialni pedagog Sašo Kronegger. Srečanja se je udeležil tudi predsednik Urada Republike Slovenije za mladino Rok Primožič.


Udeleženci srečanja: Mladinski klub STIK, Klub KLIŠE, društvo Lojtra, MC Litija, MC Kotlovnica in člani mednarodne organizacije MEPI.


Srečanje je vodil socialni pedagog Sašo Kronegger.


Del udeležencev v akciji.


Srečanja se je prav tako udeležil predsednik Urada Republike Slovenije za mladino Rok Primožič.


Te in številne druge dobre prakse so že vidni dokaz dela mladinskih delavcev iz Srca Slovenije.



Produkcija: Peternet