English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Zadovoljni rokodelci Srca Slovenije na praznovanju v Moravčah

15. junij 2017 - Grad Tuštanj v občini Moravče je 4. junija 2017 zaživel v vsej svoji lepoti, saj so rokodelci Moravške doline praznovali 20. obletnico delovanja društva. Pester kulturni program ter rokodelske delavnice so potekale čez ves dan.

Rokodelci so predstavili svoje ročne izdelke, obiskovalci pa so se preizkušali v struženju, pletenju in kvačkanju, izdelovanju slamnatih izdelkov, spoznavanju tehnike rešilje in še mnogo drugih umetnosti. Na dogodku so poleg članov Društva Moravške doline sodelovali tudi rokodelci Rokodelske mreže Srca Slovenije:
  • Jožica Bajc Pivec, Šmartno pri Litiji, zeliščarstvo
  • Majda Hočevar, Domžale, šivani, pleteni in kvačkani izdelki
  • Darja Škulj, Kamnik, naravni kozmetični izdelki
  • Aleš Veber, Litija, ročno struženi leseni izdelki
  • Vavpetič Majda, Kamnik, vezeni izdelki
  • Marinč Janko, Kočevje, pleteni izdelki
  • Kud Fran Maselj Podlimbarski, Lukovica, slamnikarstvo
  • Metka Zver, Dol pri Ljubljani, leseni izdelki

Svoje vtise so zapisali nekateri sodelujoči rokodelci:

Metka Zver se je prvič udeležila tovrstnega dogodka, z navdušenjem je zapisala: »Sejem je potekal na sončen junijski dan v krasnem ambientu - na grajskem dvorišču, v senci prastarega grajskega drevesa. Zbralo se je presenetljivo veliko ljudi in čeprav je bila prodaja skromna, je bilo vzdušje prisrčno in dogodek mi je veliko prinesel že s prijaznimi besedami ljudi, ki so iskreno občudovali delo nas, rokodelcev in nam s svojimi pohvalami dali voljo in veselje, da vztrajamo na naši začrtani poti. Ker sem na tem področju nova, me je še posebej veselilo tudi to, da sem spoznala rokodelce na sosednjih stojnicah, ki so vsi, brez izjeme izjemno zanimivi ljudje, ki se jim že na obrazu pozna, da vedo, kako je, kadar delaš v življenju stvari, ki jih imaš rad, saj je to tisto, kar te izpolnjuje. Krasna nedelja, ki jo je zaokrožil čustven zaključni program, s katerim je 20 let svojega delovanja proslavil naš gostitelj, Društvo rokodelcev moravške doline.«

Darja Škulj: »Imela sem se zelo lepo, vzdušje je bilo prijetno, vreme pa kakor po naročilu. Vesela sem bila novih poznanstev, novih ponudb, ki sem jih dobila, tako da bom na sejmu v Tuštanju vsekakor z veseljem sodelovala tudi drugo leto.«

Aleš Veber: »Imel sem zelo veliko obiskovalcev, predvsem jih je zanimala stružnica. Nekdo mi je ponudil celo oreh. Zanimal se je, kako naj ga pripravi. Povedal sem mu, da lesa ne kupujem, ampak v zahvalo dam svoj izdelek-skledo. Največ zanimanja je bilo za piščalke, predvsem otroci so navdušeni. Prodal sem tudi enega ptiča in obesek za ključe. Ni bilo pretiranega zaslužka ampak krasno vzdušje, veliko ljudi, čas je hitro mineval. V notranjosti gradu-atriju so bili ves čas družabni dogodki. Na Tuštanj bom z veseljem prišel tudi v prihodnje«.

Celoten dogodek je bil prepleten z veliko ljubeznijo, dobrimi mislimi, pozitivnimi ustvarjalci in prenašalci zgodb.
Društvu rokodelcev Moravške doline ob visokem jubileju iskreno čestitamo! Izjemen dogodek, izjemni ljudje !


Marinč Janko - Svet košaric, Kočevje, pleteni izdelki.


Majda Hočevar, Domžale, šivani, pleteni in kvačkani izdelki.


KUD Fran Maselj Podlimbarski, Lukovica, slamnikarstvo.



Produkcija: Peternet