Warning: mysql_pconnect(): MySQL server has gone away in /var/www/vhosts/razvoj.si/httpdocs/class/DB.class.php on line 38 Razvojni center Srca Slovenije :: Sveže in pestro na Vikendu odprtih vrat v Kamniku
English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Sveže in pestro na Vikendu odprtih vrat v Kamniku

14. junij 2017 - V Kamniku je med 9. in 11. junijem potekal prvi od šestih letošnjih Vikendov odprtih vrat. Namen projekta je obogatiti turistično ponudbo v Srcu Slovenije – predstaviti in promovirati ponudbo lokalnih turističnih ponudnikov čim večjemu številu obiskovalcev, tako tujim turistom kot tudi domačinom ter jih privabiti k obisku ponudnikov.

Razvojni center Srca Slovenije in Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik sta v sodelovanju z 12 kamniškimi ponudniki pripravila raznolike družabne in izobraževalne aktivnosti ter številne ugodnosti in popuste bo za obiskovalce. Obiskovalci so doživeli svežino planinskega zraka, vode, zelenih gajev in novih izkušenj pod Kamniško-Savinjskimi Alpami.

V Termah Snovik so tokrat organizirali različne brezplačne delavnice - predstavili so novi kneip program in ponudili posvet pri fizioterapevtki, kuharski navdušenci so se naučili pripraviti zdrave sladice, aktivno sobotno dogajanje je bilo namenjeno vsej družini. Tudi v Zdravilnem gaju Tunjice so potekale delavnice za otroke, med tem pa so se starši lahko sprostili in si nabrali sveže energije v gaju. V KUD Hiša Keramike, Zakaj pa ne majolka so se obiskovalci preizkusili in se sproščali ob oblikovanju gline.

Arboretum Volčji Potok je prav ta vikend vabil na novi razstavi kitov in dinozavrov, ki so navduševali otroke. V času obiska je cvetelo kar 900 sort vrtnic, cvetoče darilo pa so prejeli obiskovalci ob nakupu dnevne vstopnice. V Eko resortu pod Veliko planino so pripravili pastirsko doživetje. Po brezplačnem vodenem ogledu edinstvenega resorta s pastirskimi bivališči in spoznavanjem živali so si gostje lahko privoščili odličen pastirski šmorn. Ogled mini živalskega vrta pa je popestrila tudi mala srnica, ki je na svet prišla ravno v petek v zgodnjih jutranjih urah.

Ob nakupu vozovnice za vzpon na Veliko planino z nihalko so obiskovalci prejeli brezplačno vstopnico za Preskarjev muzej. Presenetljivo visok obisk pa je bil na sobotnem 3-urnem vodenju po znamenitostih Velike planine. Srce Slovenije je tudi odlična destinacija za avtodomarje. V Kampu Resnik so pripravili prav posebno ponudbo za popolno oskrbo avtodomarjev prav za Vikend odprtih vrat.

Obiskovalci so lahko uživali v značilnih jedeh s Kamniškega, združenih pod blagovno znamko Okusi Kamnika. V Gostilni Repnik v Vrhpolju so brezplačno degustirali tuhinjsko filo, v gostišču Mili vrh na Žalah pri Kamniku pa so ponudili ugodnost ob trisu kamniških okusov. Kaj so zvarili kamniški pivovarji, so obiskovalci odkrivali na vodenih pokušinah piv v pubu Pod Skalo. Vse, ki so se odpravili do doma v Kamniški Bistrici in se odločili za okrepčilo z divjačinskim golažem, so za ceno enega prejeli dva. V Ribogojnici Mihovc v Mekinjah so obiskovalci 90 minutah ribolova lahko obdržali dve ulovljeni ribi in si ju tudi pripravili na prostoru za piknik v sklopu ribogojnice.

Srce Slovenije je odlična izbira za nova odkritja kadarkoli. Vikendi odprtih vrat v Srcu Slovenije bodo znova presenečali in navduševali avgusta in septembra! Od 25. do 27. avgusta bodo mnoga vrata novih doživetij odprta v Moravčah, septembra pa se vidimo v Šmartnem pri Litiji, v Lukovici in Mengšu.


Ogled mini živalskega vrta v Eko resortu pod Veliko planino je popestrila pravkar rojena srnica.


Ogled Eko resorta pod Veliko planino.


Obisk Zelenega roba na Veliki planini.


Razgled na planšarsko naselje na Veliki planini.


Produkcija: Peternet