[Srce Slovenije nagrajuje]: Osvojite rudarsko jed na Podeželju v prazničnem mestu
1. december 2017 -
Nagradno vprašanje: Kaj so običajno jedli za malico rudarji v rudniku Sitarjevec?
a) dunajski zrezek in pomfri
b) kruh s slanino ter marmelado
c) francoski rogljiček in kakav
Odgovor na nagradno vprašanje nam pošljite na info@razvoj.si do 20. decembra 2017. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel rudarsko jed, ki jo bo stregla Okrepčevalnica Kuhla na prireditvi Podeželje v prazničnem mestu med 21. in 23. decembrom v Litiji. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri
Spoznajte uspešne zgodbe iz Srca Slovenije:
Okrepčevalnica Kuhla
V Okrepčevalnici Kuhla iz Spodnjega Loga pri Litiji pripravljajo sodobne jedi s pridihom tradicionalne kulinarike iz krajev ob reki Savi. Trenutno razvijajo posebne jedi vezane na rudarsko dediščino Sitarjevca. Pri njihovi pripravi izhajajo iz informacij o tem kaj so sitarjevški rudarji običajno jedli za malico, dodali pa jim bodo sodoben pridih. Na dogodku ob odprtju rudnika Sitarjevec bodo v nedeljo, 3. decembra, postregli pogačo s slanino, slanino v ajdovem testu, šmorn z domačo slivovo marmelado in buhtelj z jabolčnim nadevom.
Spoznajte Okrepčevalnico Kuhla