English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Partnerji projekta INSiGHTS razpravljali o trajnostnem trženju turizma in integriranih tržnih shemah

11. december 2018 - Partnerji iz Avstrije, Bolgarije, Hrvaške, Nemčije, Madžarske, Romunije, Srbije, Slovaške in Slovenije so se zbrali na 5. seji upravnega odbora in 7. tematskem srečanju projekta. Srečanje je potekalo 22. in 23. novembra 2018 v slovaškem Komárnu, gostil pa ga je vodilni partner Pons Danubii EGTC.

Srečanje partnerjev je potekalo restavraciji Kortina, ki se nahaja v stari rekonstruirani utrdbi v Komárnu, kjer jih je pozdravil Zoltán Bara, direktor Pons Danubii EGTC. Pozdravnemu govoru je sledila kratka predstavitev mesta Komárno in razvoju turizma v mestu.

Partnerji so razpravljali o vodenju projektov, morebitnih težavah in napredku dela, o dosedanjih dosežkih projekta in bili opozorjeni na pomen aktivnosti v zadnjem obdobju. Pogovoru je sledila predstavitev načrtov v okviru promocijskih dogodkov »Tour&Picnic«, strokovnih publikacij o rezultatih projekta in idejna zasnova projektnega videa. Sestanek se je nadaljeval s sestavljanjem strategije in z razpravo o trajnostnem trženju in promociji turizma, pametnih orodjih in metodah za usklajeno trajnostno oskrbo, povezano z zelenimi površinami in integriranimi shemami upravljanja.

Prvi dan srečanja se je zaključil z vodenim ogledom mesta in obiskom trdnjave. Udeleženci so si ogledali dobro ohranjene ostanke utrdbe, ki simbolizira ponos in odpornost tega zgodovinsko pomembnega mesta. Po ogledu utrdbe so se partnerji sprehodili skozi mesto do Courtyard of Europe (Dvorišča Evrope). Trg je stilsko oblikovan tako, da predstavlja arhitekturo, značilno za države članice Evropske unije. Sredi Courtyard of Europe je funkcionalna kopija izvirnega vodnjaka, ki je stal na trgu do leta 1878. Na sprehodu skozi mesto so se partnerji ustavili pred spomeniki komárnovih znanih meščanov, kot sta skladatelj Franz Lehár in Mór Jókai, svetovno znani madžarski romantični pisatelj in romanopisec, ter se naučili o njihovem pomenu za mesto.

V petek so se partnerji znova srečali v restavraciji Kortina. Tekom dneva so predstavili svoje pilotne aktivnosti in njihov napredek.. V okviru predstavitve pilotnih aktivnosti so gostitelji pripravili predstavitev ogleda trdnjave z uporabo tehnologije virtualne resničnosti (VR) Partnerji so imeli priložnost poskusiti VRtehnologijo in si pobližje pogledati, kako je trdnjava izgledala medtem ko je bila še v uporabi. Srečanje se je zaključilo s pregledom načrtovanih aktivnosti za zadnjih 6 mesecev projekta INSiGHTS.

Zaključno multilateralno srečanje bo potekalo v Litiji in Šmartnem pri Litiji, konec maja 2019.


Guided Tour of the Fortress


Partners infront of the Fortress


Partners at the meeting


Testing the VR Tour of the Fortress



Discussing Pilot Action Implementation

Produkcija: Peternet