English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Izšle so 3. e-novice projekta INSiGHTS

 

Medtem, ko obstajajo številne turistične strategije in programi, ki poudarjajo potrebo po trajnostnem razvoju turizma v Podonavju, so posebne strategije za trajnostni turizem sorazmerno redke. Cilj projekta INSiGHTS je spremeniti ta položaj z zagotavljanjem smernic za oblikovanje regionalne strategije in s tem povezanih priporočil na področju transnacionalnih politik. Splošni cilj projekta je spodbuditi trajnostno izkoriščanje naravne in kulturne dediščine vključenih območij v Podonavju, da bi ohranili in nadgradili neokrnjene lokalne vire, ki zagotavljajo izjemen potencial, da bi ta območja postala privlačna destinacija za zdrav in počasen turizem in kot taka služila kot podlaga za cvetoč odgovoren sektor zelenega turizma.

Začetek projekta: 1. januar 2017
Zaključek projekta: 30. junij 2019
Prioriteta: Okoljsko in kulturno dogovorno Podonavje
Poseben cilj: Spodbujati trajnostno rabo naravne in kulturne dediščine in virov

Sledite nam:
www.facebook.com
- www.twitter.com

www.interreg-danube.eu/insights



PROJEKT INSiGHTS MED FINALISTI FOTOGRAFSKEGA NATEČAJA TRANSNACIONALNEGA PROGRAMA PODONAVJE

Fotografija projekta INSiGHTS je bila uvrščena med 20 finalistov izbranih izmed 112 prijavljenih fotografij iz 38 projektov financiranih s strani Transnacionalnega programa Podonavje. Cilj natečaja je prikazati dejavnosti in rezultate transnacionalnega sodelovanja skozi fotografski objektiv.Kot ena izmed finalistov bo fotografija Dekle z metuljem natisnjena na razglednice, ki bodo razdeljene med udeležence dogodkov povezanih s projektnimi aktivnostmi programa Interreg.

Več o tem…







BILATERALNI ŠTUDIJSKI OBISK V REGIJI PARTNERJA PONS DANUBII EGTC NA SLOVAŠKEM

Četrti bilateralni študijski obisk v sklopu projekta INSiGHTS je potekal med 25. in 27. aprilom na Slovaškem. Vodilni partner, Pons Danubii, je gostil partnerje iz romunskega okrožja Harghita v treh mestih Komárno (Slovaška), Komárom in Tata (Madžarska). Obisk je pozitivno vplival na delo v okviru projekta INSiGHTS. Iskrene razprave med delavnicami so spodbudile razmišljanje o nadaljnjem načrtovanem pilotnem ukrepanju. Mentorski partner iz združenja za trajnostni turizem, Ökologischer Tourismus in Europa, je partnerje spodbudil k novim ugotovitvam in podal smernice za uspešno nadaljevanje dela.

Več o tem si lahko preberete na spletni strani projekta INSiGHTS, prispevek je v angleščini.










SPOZNAVANJE DOBRIH PRAKS UPRAVLJANJA DESTINACIJ IN RAZVOJA IZDELKOV V ROMUNIJI

Odorheiu Secuiesc (Székelyudvarhely), je mesto, ki so ga gostitelji, Harghita County Council, izbrali za četrto multilateralno srečanje partnerjev projekta INSiGHTS. Srečanje je potekalo med 18. in 21. junijem 2018 v Romuniji. Namen obiska je bilo transnacionalno učenje in izmenjava znanj in izkušenj na področju razvoja zelenega in zdravega turizma s poudarkom na spoznavanju dobrih praks pri upravljanju destinacij in razvoja izdelkov. Partnerji so se seznanili z najboljšimi praksami okrožja Harghita, začenši z rezervatom tajge, hišo metuljev in rudnikom soli v mestu Praid, ogledom studia Legendarium in razstave tradicionalnih izrezljanih vrat ter proizvodnjo sira v mestu Mereşti.

Več o tem…



PREDSTAVITEV PROJEKTA INSiGHTS NA TURISTIČNI KONFERENCI V TBILISIJU

Projekt INSiGHTS je bil predstavljen na 5. Evropski konferenci o ekoturizmu v Tbilisiju, v Gruziji. Evropi. Na konferenci so bile predstavljene aktivnosti projekta INSiGHTS, med udeležence pa je bila razdeljena brošura zbranih dobrih praks projekt INSiGHTS.

Več o tem si lahko preberete na spletni strani projekta INSiGHTS, prispevek je v angleščini.









Produkcija: Peternet