English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Izšle so 4. e-novice projekta INSiGHTS

 

INSIGHTS - RAZPRAVA PARTNERJEV O TRAJNOSTNEM TRŽENJU TURIZMA IN INTEGRIRANIH TRŽNIH SHEMAH

Od 22. do 23. novembra 2018, je v Komárnu na Slovaškem potekalo srečanje partnerjev projekta INSIGHTS, gostil pa ga je vodilni partner Pons Danubii EGTC. Na multilateralnem srečanju, so partnerji razpravljali o vodenju projektov, morebitnih težavah in napredku delovnih procesov, ter o dosedanjih dosežkih projekta. Udeleženci srečanja so predstavili svoje dejavnosti in načrte v okviru dogodkov Tour & Picnic, predstavljene so bile tudi strokovne publikacije o rezultatih projekta. Gostitelji so vse udeležence srečanja peljali na kratek ogled mesta, trdnjave in ogled Courtyard of Europe (Dvorišče Evrope). Partnerji so uradno zaključili srečanje s predstavitvijo načrtovanih aktivnosti v prihodnjih mesecih. Končno multilateralno srečanje bo potekalo v Litiji in Šmartnem pri Litiji, konec maja 2019.

Več o tem si lahko preberete na spletni strani projekta INSiGHTS, prispevek je v angleščini.


Začetek projekta: 1. januar 2017
Zaključek projekta: 30. junij 2019
Prioriteta: zavedanje o kulturi in okolju podonavske regije
Cilji: spodbujanje trajnostne uporabe naravnih virov, ter rabe naravne in kulturne dediščine

Sledite nam:
- www.facebook.com
- www.twitter.com

www.interreg-danube.eu/insights



INSIGHTS – PREDSTAVITEV INTEGRIRANIH, UPOČASNJENIH, ZELENIH IN ZDRAVIH TURISTIČNIH STRATEGIJ NA MADŽARSKIH UNIVERZAH



Med 14. in 28. novembrom 2018 je partner projekta INSiGHTS CEEweb for Biodiversity gostil serijo predstavitev v Budimpešti in Gödöllő na Madžarskem, da bi študentom predstavil projekt, njegove delovne stebre in povezavo s koncepti počasnega, zelenega in zdravega turizma ter ustrezne dejavnosti, ki se trenutno izvajajo. Namen projekta je razširiti vpliv na prihodnost, z razumevanjem in izvajanjem počasnih, zelenih in zdravih turističnih strategij.

Več o tem si lahko preberete na spletni strani projekta INSiGHTS, prispevek je v angleščini.



















PREDSTAVITEV TURNEJE VIRTUALNE REALNOSTI NA SLOVAŠKEM

28. novembra 2018, je na Slovaškem potekal dogodek The Tour & Picnic Event, ki ga je organiziral Pons Danubii EGTC. The Tour &Picnic Event je enodnevni javni dogodek, ki je vključeval strokovno delavnico in pa predstavitev glavnih aktivnosti Pons Danubii EGTC.
Največja atrakcija dogodka Tour & Picnic je bila uvedba virtualne resničnosti v javnosti in predstavitev programske opreme VR, s pomočjo katere se lahko navdušeni popotnik poda na virtualno pot po utrdbi Komarno, podoživlja zgodovino, poišče opis orožja in se pridruži bojem na dvorišču utrdbe. Glavni cilj je spodbujati regijo, privabiti več tujih obiskovalcev in širše javnosti. Informacije o trdnjavi bodo na voljo v treh jezikih (angleščina, madžarščina in slovaščina).

Več o tem si lahko preberete na spletni strani projekta INSiGHTS, prispevek je v angleščini.






MINISTRSTVO ZA EVROPSKO ITEGRACIJO REPUBLIKE SRBIJE PODELILO PRIZNANJE REGIONALNI AGENCIJI ZA GOSPODARSKI RAZVOJ SUMANDIJE IN POMORAVLJA


Ministrstvo za evropsko integracijo Republike Srbije je podelilo priznanje Regionalni agenciji za gospodarski razvoj Sumandije in Pomoravlja za dosežene rezultate in vpliv z izvajanjem projekta INSiGHTS.

Priznanje je bilo podeljeno za prispevek k ohranjanju kulturne dediščine Srbije in sosednjih regij in praznovanju evropske kulturne raznolikosti.

Svečana podelitev je bila na šesti nacionalni konferenci o čezmejnem sodelovanju, ki jo je ministrstvo organiziralo 14. novembra 2018. Glavni cilj konference je bil predstaviti dosežke in aktivnosti čezmejnega in transnacionalnega sodelovanja, ter podpirati nadaljnja izvajanja in partnerstva.

Več o tem si lahko preberete na spletni strani projekta INSiGHTS, prispevek je v angleščini.













INTERAKTIVNA TURISTIČNA KARTA/ZEMLJEVID RAZVITA V CENTRALNI ISTRI

V sklopu projekta INSiGHTS je projektni partner LAG "Srednja Istra" razvil interaktivni turistični zemljevid.

Poleg običajnih podatkov je bil načrt zasnovan tako, da zagotavlja informacije o številnih kulturnih objektih, naravnih lepotah in gastronomskih ponudbah. Interaktivni zemljevid pokriva območje treh turističnih smeri, ki delujejo na območju Srednje Istre in so na voljo brezplačno v hrvaškem, angleškem, italijanskem in nemškem jeziku na www.authentic-istria.com.

Več o tem si lahko preberete na spletni strani projekta INSiGHTS, prispevek je v angleščini.













GASTROFEST V PLOVDIVU – POČASNO, ZELENO, ZDRAVO

1. decembra 2018 je Regionalna razvojna agencija s Centrom za podporo malim in srednjim podjetjem v okviru projekta INSiGHTS, v Plovdivu gostila več kot 50 predstavnikov turistične industrije in drugih nacionalnih in lokalnih koordinatorjev gibanja Slow Food v Bolgariji.

Več o tem si lahko preberete na spletni strani projekta INSiGHTS, prispevek je v angleščini.



Produkcija: Peternet