English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Odličen odziv na povabilo na izobraževanje za lokalne turistične vodnike

22. marec 2019 - Razvojni center Srca Slovenije je v okviru pilotnih aktivnosti projekta INSiGHTS (Strategije zelenega in zdravega turizma) organiziral izobraževanje za lokalne turistične vodnike. Delavnica je potekala v ponedeljek, 18. marca 2019, v Litiji.

Odziv na povabilo je bil nepričakovan - več kot 50 zainteresiranih se je udeležilo dogodka. Veliko zanimanje za delo v turizmu je prav gotovo znak, da se destinacija turistično razvija v pravo smer. Od prvih korakov urejanja tega področja je preteklo več kot 15 let, a vendarle se na Razvojnem centru Srca Slovenije zavedamo, da je za vsako spremembo potreben čas in veliko vloženega dela, ki mogoče na prvo oko ni vidno. Veseli smo, da so rezultati počasi vzklili.

Izobraževalna delavnica je bila primerna za vse, ki se zanimajo za turizem in delo z turisti, če tudi nimajo veliko izkušenj na tem področju, ter tudi za tiste, ki so želeli le obnoviti svoje znanje. Izobraževanje je bilo brezplačno za vse udeležence, stroški dogodka so bili kriti iz projekta INSiGHTS (iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj).

Na izobraževanju so se udeleženci seznanili z osnovami vodenja in vodstvenih veščin v turizmu, kot so bonton in vodniški kodeks, vloga turističnega vodnika pri razvoju destinacije in psihologija turističnega vodenja.

Predavanje je vodil Iztok Bončina iz agencije Palladio, agencije za izobraževanje v turizmu in fotografiji. Iztok Bončina je dolgoletni turistični vodnik, svobodni fotograf, profesor zgodovine umetnosti, potapljač, astronom in popotnik. V zadnjih dvajsetih letih je organiziral, vodil in vodil na stotine seminarjev za turistične vodnike in vodnike po vsej Sloveniji. Bil je eden od ustanoviteljev Društva turističnih vodičev Slovenije in že več let njegov predsednik. Dolga leta je bil tudi član izpitne komisije za pridobitev turističnega vodnika v Gospodarski zbornici.

Zgodbo bomo v Litiji in Šmartnem pri Litiji nadaljevali jeseni s drugim in tretjim sklopom v sodelovanju z Javnim zavodom za kulturo, mladino in šport Litija in Javnim zavodom Bogenšperk. Na koncu vseh treh sklopov bodo udeleženci imeli možnost pristopa k teoretičnemu in praktičnemu delu izpita (simulacija vodenja po destinaciji) za pridobitev licence turističnega vodnika po destinaciji Litija in/ali Šmartno pri Litiji.


Predavatelj, Iztok Bončina


Udeleženci izobraževanja za lokalne turistične vodnike


Izobraževanje za lokalne turistične vodnike



Project co-funded by European Union funds (ERDF, IPA)


Produkcija: Peternet