English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


V Kamnik prihaja Jan Gehl

4. april 2019 - Projekt CityWalk s pomočjo okrepljene vloge aktivnih trajnostnih oblik mobilnosti, kot sta hoja in kolesarjenje, ozavešča meščane v Podonavski regiji o pomenu zmanjšanih emisij in hrupa, ter vzpostavitvi varnejšega prostora za življenje. Glavni namen projekta je izboljšanje ključnih pogojev za hojo. V četrtek, 11. aprila 2019, bomo v Kamniku izvedli niz dogodkov z namenom ozaveščanja javnosti.

Za vas smo pripravili program S pravljico v žepu. Program vključuje lahkoten, uro in pol dolg sprehod po mestni pravljični poti in pripovedovanje pravljic, ki so del mestne pravljične poti. Ta nas vodi od Bistrice do mestnega jedra, mimo drevoredov, čez mostove s pogledi na kamniške vršace. Ob 10. uri se bomo sprehodili skupaj s kamniškimi vrtci, ob 17. uri pa bomo sprehod ponovili še z zainteresiranimi meščani. Za več informacij in prijave se lahko obrnete na ga. Sabino Zore iz Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik, na telefonski številki 01 831 12 17 ali po elektronski pošti sabina.zore@kam.sik.si. Število mest je omejeno, točno zbirno mesto pa izveste ob prijavi.

Ob 17. uri bo v Samostanu Mekinje potekala interaktivna delavnica, namenjena vsem, ki si želite soustvarjati boljše bivalno okolje. Delavnico o aktiviranju prebivalcev na temo hoje v Kamniku bo vodila Tina Divjak iz Centra za nevladne organizacije Slovenije. Skupaj bomo iskali odgovore na vprašanja: kako uskladiti interese meščanov z interesi odločevalcev? Kako določiti prioritete? In kako prepričati župana? Svojo udeležbo potrdite do srede, 10. aprila 2019, do 12. ure na elektronski naslov katja.kunstelj@kamnik.si.

Ena glavnih aktivnosti projekta je priprava lokalne strategije hodljivosti – dokumenta, ki v občini Kamnik nastaja prvič. Ker želimo le temu dodati večjo dodano vrednost, smo v Kamnik povabili mednarodno priznanega strokovnjaka za urbano mobilnost, prof. Jana Gehla, ki si bo s skupino deležnikov ogledal Kamnik. Prof. Gehl bo svoj obisk v Sloveniji nadaljeval s predavanjem ’’Livable Cities for the 21st Century.’’ Predavanje bo potekalo ob 18. uri v prostorih Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani (Zoisova cesta 12, Ljubljana) in bo izvedeno v angleškem jeziku.



Jan Gehl bo 11. aprila 2019 obiskal Kamnik



Project co-funded by European Union funds (ERDF, IPA)
 

Produkcija: Peternet