English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Svetovanja rokodelcem in prehranskim ponudnikom Srca Slovenije

10. maj 2019 - V sredo, 8. maja 2019, so od jutra do večera v prostorih Razvojnega centra Srca Slovenije v Litiji potekala individualna svetovanja za rokodelce in prehranske ponudnike, ki so že pridobili ali pa so še v postopku pridobivanja certifikata Kolektivne tržne znamke Srce Slovenije. Usmeritve, spodbude in predloge za nadaljnji razvoj podobe izdelkov je delil član komisije in odlični oblikovalec Matej Zupančič.

Udeleženci so po konstruktivnih komentarjih lahko prepoznali različne priložnosti za izboljšave. Rokodelci in prehranski ponudniki so dobili konkretne nasvete in ideje, kako preoblikovati svojo celostno podobo, kako vanjo ali na embalažo vključiti pridobljen znak kakovosti ter na kakšen način izdelek prezentirati kupcu. Izdelkom pogosto manjka zgodba, ki bi poudarila lokalni izvor sestavin, povezavo s tradicijo, način izdelave ali pa tudi posebno avtorjevo zgodbo, zato je bil pri individualnih svetovanjih poudarek tudi na tem. Prav zgodbe so namreč tiste, ki prodajajo.

Matej Zupančič je izpostavil močne in šibke točke ponudnikov ter jim svetoval, kam naj usmerijo svoj fokus oblikovanja. Nekateri posamezniki so bili hvaležni tudi za ideje o tem, kako zapakirati svoje izdelke, ki naj bi v skladu s trendi sledili naravi prijaznim materialom.

Za uspešno prodajo lokalnih izdelkov je pomembno tudi sodelovanje in povezovanje pri skupni promociji, česar se prav tako ponudniki včasih premalo zavedajo. Skupaj so namreč lahko še močnejši.

Udeleženci so iz izobraževanja odhajali z iskrivimi očmi, polni zagona in idej, kako naprej. Veseli in polni zagona smo tudi mi, ko vidimo odlične izdelke in zadovoljne ljudi z velikim veseljem in ljubeznijo do tradicije. Hvala vsem, le tako naprej!

Svetovanje je bilo izvedeno v okviru projekta Promocija turistične destinacije Srce Slovenije v 2017, ki je sofinanciran s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Nosilec projekta je LAS Srce Slovenije.



Svetovanje Vesni in Danijelu Povšetu z Dol pri Litiji glede izdelave lesenih desk, pladnjev in skled.



Na Kmetiji Homar v Tuhinjski dolini izdelujejo odlične sire. Matej Zupančič je Fani in Zdravku Bodlaju svetoval glede nadgradnje celostne grafične podobe.




Miri Lukežič iz Dola pri Ljubljani smo svetovali glede oblikovanja linije igralč za otroke.



Zdravko Jeršin iz Grabovke pri Litiji izdeluje leseni nakit, odslej s še večjim zavedanjem glede uporabe naravnih premazov.

Produkcija: Peternet