English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Spodbujanje inovativne miselnosti in odgovornosti (RRI) med podjetniki

28. maj 2019 – V KIKŠTARTERJU, Kamnik smo organizirali delavnico za podjetja za promocijo odgovornih raziskav in inovacij. Srečanje je potekalo z naslovom »Električna prihodnost«, v okviru delavnice pa smo prav tako predstavili D-STIR projekt in njegove rezultate.

Delavnice se je udeležilo 20 podjetnikov iz lokalnega okolja občine Kamnik, z namenom spodbujanja odgovornih raziskav in inovacij ter predstavitve vpeljave STIR metode v podjetja. Omenjeno je sovpadalo z aktualno tematiko Električne prihodnosti razvoja in inovativnih produktov, ki se trenutno razvijajo tako v Sloveniji kot tudi po svetu.

Delavnica je prav tako potekala z namenom spodbujanja inovativne miselnosti med podjetniki ter usmerjanja mladih podjetnikov v prihodnost, inovativnost in razvoj, ki je družbeno in okoljsko odgovoren.

V bližnji prihodnosti pričakujemo razcvet električnih vozil, na delavnici pa smo se dotaknili aktualne tematike električnih vozil tako v zraku, kopnem in v vodi. Videti je, da so električna vozila končno premagala večino ovir in, da lahko počasi zacvetijo v polni luči. Vsi se zavedamo, mobilnost se spreminja in prihodnost je vsekakor električna. Omenjeno pa sovpada z izzivi in pastmi, ki jih omenjeni razvoj prinaša. Naša kolektivna odgovornost pa mora biti usmerjena prav do okolja in družbenega razvoja.






Produkcija: Peternet