English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Razvojni center Srca Slovenije na 1. Festivalu medgeneracijskega povezovanja

16. September 2019 - V tednu od 9. do 13. septembra je v Litiji potekal 1. Festival medgeneracijskega povezovanja v organizaciji Sveta za medgeneracijsko povezovanje v Občini Litija. V sklopu festivala so se v Litiji na različnih lokacijah odvijale številne aktivnosti in dogodki.

Namen festivala je utrjevanje vezi med generacijami in sodelovanje na socialnem, kulturnem in izobraževalnem področju. Festival je med seboj uspešno povezal ustanove, društva in posameznike, ki so predstavili vsebine in izpeljali aktivnosti, ki so poskrbele za živahnejši utrip v naši občini hkrati pa povezale in k medsebojnemu sodelovanju spodbudile različne generacije.

Razvojni center Srca Slovenije je v okviru dneva odprtih vrat festivala predstavil LAS Srce Slovenije. Organiziran je bil tudi srečelov v katerem so sodelovali vsi, ki so izpolnili anketni vprašalnik o poznavanju LAS Srce Slovenije. Med nagradami, katero je dobil vsak udeleženec, so bili tudi izdelki nagrajeni s certifikatom kakovosti kolektivne tržne znamke Srce Slovenije. Predstavili smo tudi storitev e-Oskrba podjetja Telekom Slovenije, ki starejšim, invalidom in bolnikom s kroničnimi boleznimi omogoča, da bolj samostojno, varno in neodvisno bivajo na svojem domu in nudi podporo pri samostojnem življenju v domačem okolju. Storitev e-Oskrba je bila namreč prepoznana kot slovenska dobra praksa v okviru evropskega projekta »HoCare« - Inovativne rešitve za oskrbo na domu.

Festival se je zaključil s prireditvijo v starem mestnem jedru Litije, ki je poskrbela za preplet mnogih vsebin, ki so jih prispevale vse generacije.


Bogate nagrade s certifikatom kakovosti kolektivne tržne znamke Srce Slovenije. 





 

Produkcija: Peternet