English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


S pilotnimi aktivnostmi do orodij in prvih izdelkov

28. april 2020 - Razvojni center Srca Slovenije je v marcu in aprilu prostore Podjetniškega Rise opremil s 3D tiskalnikom, CNC laserskim rezalnikom in gravirnikom, CNC rezkalnikom s pripadajočimi programi ter CorelDRAW technical Suite 2019. Opremo smo pridobili v okviru pilotnih aktivnosti projekta P-Iris in s tem pripomogli, da bodo lokalni podjetniki znanje pridobljeno na delavnicah s podjetniki lahko uporabili tudi v praksi, z izdelavo lastnih izdelkov.

V Podjetniškem RISE se boste po koncu ukrepov za omejevanje širjenja korona virusa, lahko naučili dela z omenjenimi orodji, ter jih uporabili za izdelavo svojih izdelkov. Do takrat pa stroji ne počivajo. Našli smo rešitev za vse, ki bi si želeli uporabiti katerega izmed strojev, pa tega zaradi trenutnih razmer ne morete. Vi pripravite datoteke, izdelke pa nato namesto vas izdelajo v Podjetniškem RISE in vam jih varno predajo. Za več informacij glede izdelave in prevzema izdelkov pišite na elektronski naslov info@rise.si ali pokličite na 031 296 543.

3D tiskanje omogoča neskončno možnosti tako v industrijski produkciji, kot tudi v osebni rabi. Nadvse uporabno pa je za cenovno ugodno izdelavo prototipov izdelkov. S 3D tiskalnikom FlashForge lahko tiskate predmete iz PLA/ABS/PC/PVA/HIPS/PTEG, lesenega ali najlon filamenta. Maksimalna velikost natisnjenih izdelkov je 300 x 250 x 200 mm. Zmogljivosti tiskalnika smo preizkusili z izdelavo zaščitnih mask, spon za pohištvo in obešalnika za oblačila, ki je že v uporabi v prostorih Podjetniškega RISE.

CNC laserski rezalnik in gravirnik je stroj, ki se v sodobni industriji vse pogosteje uporablja za graviranje, rezanje in označevanje izdelkov. Predstavlja odlično in cenovno ugodno rešitev za obdelavo številnih materialov. Gravirate lahko na steklo, pleksi steklo, les, usnje, papir, karton, blago, eloksirani ALU, režete pa lahko materiale kot so les, karton, usnje, goba, pleksi steklo, folija, cerada. Maksimalna obdelovalna površina je 900 x 600 mm. Mi smo stroj preizkusili tako, da smo izdelali logotip Srca Slovenije.

CNC rezkalnik HyperCUT je idealen stroj za modelarje, graverje in mizarje. Primeren je za graviranje in rezkanje manjših in srednje velikih kosov iz lesa, plastike, karbona in ALU. Maksimalna obdelovalna površina je 600 x 900 x 200 mm.

CorelDRAW technical Suite 2019 je program za vektorsko risanje in oblikovanje, s katerim lahko izrišete vaše izdelke za izdelavo v omenjenih orodjih. Za uporabnike so na voljo Corel DRAW, Corel DESIGNER, Corel PHOTO, Corel Capture, Corel Font Manager in XVL Corel Edition.


3D tiskalnik, natisnjene zaščitne maske in obešalnik za oblačila


CNC laserski rezalnik in gravirnik, lasersko zrezan logotip Srca Slovenije 



Produkcija: Peternet