English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Z izobraževanji na projektu MINE TOUR do strokovno usposobljenih turističnih vodnikov

10. junij 2020 - V Litiji že nestrpno pričakujemo nov integralni turistični produkt MINE TOUR. Zavedamo se, da so turistični vodniki ključni akter, ko gre za ustvarjanje nepozabnih spominov in edinstvenih doživetij za obiskovalce. Da bodo obiskovalci v Litiji to, so v sklopu projekta potekala izobraževanja za turistične vodnike, katerih cilj je zagotoviti teoretično in praktično znanje, za interpretacijo vsebine rudarske dediščine, izvajanje vodenih ogledov po Litiji in okolici, ter obiskovalce informirati in usmerjati tudi k obisku rudnika v Labinu.

Izobraževanja so potekala od 25.5. do 9.6.2020 in bila izredno dobro obiskana. Nekaj manj kot 30 bodočih vodnikov je v treh tednih dodobra spoznalo trende v turističnem vodenju in zakonodajo v turizmu in kulturni dediščini ter osnovne principe interpretacije naravne in kulturne dediščine pri izvajanju doživljajskih vodenj.

Spoznali so dediščino in mineraloške zanimivosti rudnika Sitarjevec, tematske poti, ter tehnike, vrste in načini vodenja po tematskih poteh. Posvetili so se tudi tehnikam vodenja skozi pripovedovanje zgodb in igrifikaciji v turizmu. Spoznali so koncept zelenega turizma in nov integralni turistični produkt MINE TOUR. 

V zadnjem tedenskem sklopu predavanj so izvedli orientacijsko spoznavanje območja, se poučili o programih interpretacij v povezavi z obstoječo kulturno in naravno dediščino, izobraževanje pa sklenili s pripravo načrta vodenja s praktičnim preizkusom na terenu.

Strokovna usposabljanja je v sodelovanju z Društvom za trajnostni razvoj in osebnostno rast – Institut Treelogy organizirala Turistična zveza Slovenije.


Praktični preizkus na terenu.


Udeleženci izobraževanja za turistične vodnike.



Produkcija: Peternet