English

LAS SRCE SLOVENIJE

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: las@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Abrahamov ključ Srca Slovenije - izkušnja povezane vasi za slovensko prihodnost

Nosilec: Turistično društvo Polšnik

Vsebina projekta: Abrahamov ključ je edinstven projekt, ki se je izoblikoval leta 2009 v Srcu Slovenije. Ideja o skupnem praznovanju abrahama s poudarkom na dobrodelnosti je zrasla iz ideje Jožeta Kosa iz Polšnika ter bila izvedena s sodelovanjem prebivalcev celotne vasi, ki se združuje v Turistično društvo Polšnik. Zasebna iniciativa je prerasla v povezovanje slavljencev iz različnih koncev Slovenije, njihovih bližnjih, domačinov, lokalnih skupnosti, podjetnikov, društev in izseljencev. Povezala je tudi domačine ter jim dala zagon za nove ideje in projekte.

Turistično društvo Polšnik je v okviru LAS projekta izdelalo dokumentarni film na podlagi izkušnje pri organizaciji Abrahamovega ključa v letu 2009. Hkrati so izdali brošuro o njihovi dejavnosti, povezani s prireditvijo Pohod od cerkvice do cerkvice, posneli koncert njihovega zbora MePZ LMB Polšnik ter izdelali dekorativne dodatke za člane zbora. Organizirali so še različne motivacijske delavnice in sestanke za prebivalce vasi in člane društva ter poskrbeli za medijske objave o tematikah, povezanih s projektom.

Projekt Abrahamov ključ Srca Slovenije je naravnan izrazito trajnostno, saj se še vedno izvaja, vsako leto z novimi ljudmi in novimi vsebinami, ki prispevajo svoj delček k boljši kakovosti življenja v Srcu Slovenije.

Obdobje trajanja projekta: maj 2011 – januar 2013

Celotna vrednost projekta: 12.100,00 EUR
Sredstva LEADER: 8.571,40 EUR

Kontaktna oseba: Mateja Sladič Vozelj

Produkcija: Peternet