English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Predstavitev inovativnih rešitev za oskrbo na domu v Bukarešti

26. september 2022 – Dodatno leto projekta HoCare, katerega partner je Razvojni center Srca Slovenije, se je 20. in 21. septembra zaključilo z uspešnim seminarjem in delavnico v Bukarešti. Projekt naslavlja inovativne rešitve za oskrbo na domu in v času COVID-19 krize je to postalo še bolj pomembno. Države se odzivajo na spremembe in prilagajajo svoje politike. Izkušnje in dobre prakse drugih držav lahko znatno pripomorejo k vzpostavitvi učinkovitega sistema, ki bo starejšim omogočil kakovostnejše življenje na domu. Dogodka se je skupaj z nami udeležila tudi Marina Bevanda iz Ministrstva za zdravje.

Dogodek je organiziral romunski partner ICI- Nacionalni Institut za raziskave in razvoj v informatiki, ostale države pa so še Ciper, Portugalska, Madžarska, Češka, Litva in Slovenija. Vsak partner je predstavil situacijo na nacionalni ravni, odziv na spremembe, rešitve ter dobre prakse na področju oskrbe na domu. Vsi se namreč spopadamo s podobnimi izzivi in smo na tem področju šele na začetku poti. Dobre prakse so večinoma predstavljale primere naprav, ki spremljajo zdravstveno stanje starejših in izvajanje rehabilitacije na daljavo.

Ponosni in veseli smo, da smo uspešno zaključili še eno produktivno leto projekta HoCare. Projektno partnerstvo je ustvarilo močne vezi, ki se bodo še naprej prepletale s novimi projektnimi idejami za kakovostnejše življenje starejših.

Marina Bevanda, Služba za dolgotrajno oskrbo na Ministrstvu za zdravje
»Daljše in varnejše bivanje doma ne zagotavlja samo višje kakovosti življenja ljudi, pomeni tudi manjšo obremenitev osebnih in javnih financ, kot tudi korak v smeri dezinstitucionalizacije kot ene od pomembnih smernic evropske politike.
Projekt HoCare pomembno prispeva k prenosu informacij in dobrih praks med državami, sploh na področju hitro razvijajoče se e-oskrbe, ki je s sprejemom Zakona o dolgotrajni oskrbi postala del sistemske ureditve v Sloveniji.
Najlepša hvala ekipi Razvojnega centra Srca Slovenije za ponujeno priložnost, povezovanje in dobre projekte.
«
Anita Molka iz Razvojnega centra Srca Slovenije predstavlja dobro prakso "HomeTab".


Partnerji in deležniki projekta HoCare. Produkcija: Peternet