English

LAS SRCE SLOVENIJE

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: las@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Napovedujemo: Podpis konzorcijske pogodbe LAS Srce Slovenije

9. marec 2015 - Z začetkom izvajanja novega programskega obdobja 2014-2020 bo 40 predstavnikov javnih institucij, podjetij, društev, zavodov, organizacij vzpostavilo javno-zasebno partnerstvo s podpisom konzorcijske pogodbe za sodelovanje v LAS Srce Slovenije. Podpis bo potekal v četrtek, 12. marca 2015, ob 12. uri na Geometričnem središču Slovenije v gostilni Vrabec (Spodnja Slivna 18, Vače).

Podeželje Srca Slovenije je del evropskega podeželja, ki se razvija tudi s pomočjo sredstev Evropskega kmetijskega sklada in sklada za regionalni razvoj. Temelj za dostop do teh sredstev v obdobju 2014-2020 je Program razvoja podeželja Republike Slovenije in Operativni program evropske kohezijske politike. Lokalna akcijska skupina - LAS Srce Slovenije je bila ob ustanovitvi leta 2007 med prvimi aktivnimi lokalnimi akcijskimi skupinami v Sloveniji. Po šestih letih delovanja se LAS Srce Slovenije uvršča med najuspešnejše v državi.

V programskem obdobju 2007-2013, je bilo uspešno izpeljanih kar 83 projektov društev, podjetij, kmetov in posameznikov iz občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji. Hkrati je bilo na območje skupaj lansiranih preko 1,8 mio evrov sredstev Leader in razvojnih sredstev lokalnega sofinanciranja. Lokalna akcijska skupina na območju Srce Slovenije nadaljuje svoje poslanstvo s številnimi partnerji, ki znajo videti prek meja lastne lokalne skupnosti.



Produkcija: Peternet