English

LAS SRCE SLOVENIJE

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: las@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Srce Slovenije se povezuje s srcem Istre

27. julij 2015 - Na delovnem obisku v Pazinu na Hrvaškem je 24. julija 2015 direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek podpisala dogovor o sodelovanju s partnerji, ki sodelujejo pri evropskem projektu LAGs4EU.

Pri projektu sodeluje 18 partnerjev, ki prihajajo iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Italije, Romunije, Litve, Poljske, Češke in Slovaške. Razvojni center Srca Slovenije sodeluje kot edini partner iz Slovenije. Udeleženci študijskega obiska so si v Pazinu ogledali primere dobrih praks izvedenih projektov za razvoj podeželja in ohranjanje istrske dediščine. Seznanili so se z aktualnimi projekti, ki se izvajajo v lokalni skupnosti. Kot primer inovativnega pristopa k vključevanju občanov pri kreiranju občinskega proračuna je bil predstavljen projekt »Pazi(n) proračun«. Partnerji so izmenjali medsebojne izkušnje in se povezali tudi za skupne prijave na prihajajoče evropske razpise (Interreg Europe, MED, Adriatic-Ionian itd.).

Obiskali so tudi pazinski Kaštel, kjer je potekal tradicionalni festival TradInEtno in naravno znamenitost pazinsko jamo, kjer se uspešno razvija turistična ponudba. Pazin si je ime „srce Istre“ pridobil povsem zasluženo zaradi svojega položaja v samem središču istrskega polotoka.

Namen projekta, ki se izvaja v okviru programa Evropa za državljane, je okrepiti znanje in veščine predstavnikov lokalnih odločevalcev in lokalnih akcijskih skupin pri izvedbi razvojnih akcij na terenu. Prav tako je cilj tudi okrepiti izmenjavo znanj med LAS-i na področju vključevanja deležnikov in spodbujanja prostovoljstva pri lokalnem razvoju. Projekt vodi LAG Središnja Istra iz Pazina.

srce_slovenije_na_studijskem_obisku_pazin
Predstavniki iz Srca Slovenije na študijskem obisku v Pazinu na Hrvaškem.

prtnerji_podpisali_sporazum _o_sodelovanju
Partnerji projekta LAGs4EU so podpisali dogovor o medsebojnem sodelovanju

direktorica_aleksandra_gradisek_zupan_obcine_pazin_renato_krulcic
Direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek in župan Občine Pazin Renato Krulčić



Produkcija: Peternet