English

LAS SRCE SLOVENIJE

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: las@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Razvojni utrip podeželja Srca Slovenije

12. januar 2011 – Pred dnevi je Lokalna akcijska skupina Srce Slovenije izdala knjižico z naslovom »Razvojni utrip podeželja Srca Slovenije«, v kateri je predstavljeno delovanje in rezultati LAS Srce Slovenije. Predstavljenih je 45 projektov društev, institucij in posameznikov, ki so bili izvedeni v zadnjih treh letih. Danes je LAS Srce Slovenije že dokaj trdno usidran v območje Srce Slovenije. Čedalje več ljudi ga prepoznava kot okvir za izvedbo svojih idej, kar se kaže v velikem številu prijav na posamezne pozive.

Ob začetku leta je na Turistični kmetiji Pr'Krač v Dolskem potekala redna letna skupščina Lokalne akcijske skupine »Srce Slovenije«. Njeni člani so potrdili letna poročila o vodenju in izvajanju Razvojne strategije v letu 2010 in potrdili izbor projektov za umestitev v prvi letni izvedbeni načrt za leto 2011, sprejet pa je bil tudi program dela LAS za leto 2011. Ker je minilo že triletno mandatno obdobje dosedanjih članov organov LAS, so bili na seji izvoljeni tudi novi člani v organe lokalne akcijske skupine.

Želimo si, da bi društva, podjetniki, posamezniki in drugi potencialni prijavitelji razmišljali s širokim pogledom na vsebine projektov, ki jih prijavljajo, da bi presegali meje svojih lokalnih okolij, se povezovali med seboj in bili inovativni. Še naprej bomo podpirali predvsem trajnostno naravnane projekte, ki imajo v ozadju tudi podjetniški pristop.

Knjižico "Razvojni utrip Srca Slovenije" si lahko ogledate tukaj.


Ana Savšek, Center za razvoj Litija

Produkcija: Peternet