English

LAS SRCE SLOVENIJE

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: las@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Strokovna ekskurzija za turistične ponudnike

8. april 2015 - Razvojni center Srca Slovenije je 7. aprila 2015 izvedel strokovno ekskurzijo za turistične ponudnike Srca Slovenije, ki so na šestih zanimivih točkah Srca Slovenije medsebojno spoznavali ponudbo. 21 udeležencev je soglašalo, da so tovrstne ekskurzije nadvse koristne in potrebne, da se ponudniki med seboj spoznajo in na ta način znajo promovirati tudi ponudbo svojih okoliških kolegov. Povabljeni so bili tudi k nadaljnjim promocijskih akcijam, ki se bodo odvijale v prihodnjih mesecih - prvomajska predstavitev v Arboretumu Volčji Potok in Dnevi odprtih vrat pri ponudnikih Srca Slovenije, ki bodo potekali od konca maja do konca oktobra.

Program smo pričeli v Termah Snovik, kjer je po zdravem lokalnem zajtrku sledilo predavanje dr. Tanje Lešnik Štuhec, strokovnjakinje s področja turizma in razvoj podeželja, na temo odnosa do gosta in povezovanja turistične ponudbe. Predstavila je izkušnje iz avstrijske regije Vulkanland. Sledila je predstavitev Term Snovik, ki so s ponudbo namestitvenih kapacitet, termalne vode, možnosti za rekreacijo in kot povezovalec ponudbe Tuhinjske doline eden pomembnejših turističnih ponudnikov v Srcu Slovenije. V Trzinu smo obiskali Hišo kruha Krejan, kjer smo se seznanili z osnovami o različnih vrstah kruha in peke. Skupinam ponujajo tudi tečaje peke kruha, ki omogoča doživetje prav posebne izkušnje. V Osredkah v občini Dol pri Ljubljani nam je Sabina Grošelj predstavila njen Vrt zdravilnih rastlin, na katerem goji najrazličnejša zelišča in povrtnine na sonaraven in biodinamičen način, svoja znanja pa z veseljem prenaša otrokom iz šol in vrtcev, ki so redni obiskovalci vrta.

V Tenetišah pri Litiji smo obiskali domačijo Paternoster, ki se je v zadnjih letih s predelave mleka v mlečne izdelke preusmerila v turizem, tako da gostom ponuja možnost prenočevanja v sobah, kajžah ali na seniku, prav tako pa kamp prostor za avtodome ali šotore. Na gradu Bogenšperk sta nam direktorica Joži Vovk in zeliščarka Jožica Bajc Pivec na zanimiv način predstavili ponudbo gradu. Ta obsega tako vodene oglede gradu, poroke, različne kulturne prireditve - zadnji dve leti še posebej Valvasorjeve grafične dneve, možnosti za rekreacijo na trim stezi ter čemaževo pot, ki se vije v neposredni bližini gradu. Zanimiv dan smo zaključili na kmetiji Erjavec v Ivančni Gorici, kjer se uspešno ukvarjajo s pridelavo jabolk in njihovo predelavo v različne izdelke (jabolčni sok, kis, suhi krhlji, krhlji v čokoladi, žganje itd.), svojo dejavnost pa z navdušenjem predstavljajo skupinam obiskovalcev, ki jih popeljejo tudi v sadovnjak, skladiščne prostore, hladilnico, trgovinico z izdelki in prostor za degustacijo.

Strokovna ekskurzija je bila izvedena preko projekta Promocija turizma Srca Slovenije, ki ga sofinancira LAS Srce Slovenije.





Produkcija: Peternet