English

LAS SRCE SLOVENIJE

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: las@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter
Aktualno - arhiv
Pestro kolesarsko dogajanje v Litiji

 21. september 2021 - Litijski Tempomat je skupaj z LAS Srce Slovenije v sklopu evropskega tedna mobilnosti v soboto, 18. septembra 2021 v Litiji organiziral kolesarsko prireditev E-nostavno na kolo, katere namen je bil spodbujanje udeležencev k spremembi navad na področju mobilnosti, k spodbujanju kolesarjenja oz. dnevnim mobilnostim s kolesom kot pomembno okoljsko in družbeno trajnostno alternativo avtomobilom za prevoz krajših razdalj.
Več o tem
V Srcu Slovenije se bo kolesarilo!

13. september 2021 - V okviru projekta sodelovanja E-nostavno na kolo se bodo v Srcu Slovenije v mesecu septembru odvili kar štirje kolesarski dogodki. V soboto, 18. 9. 2021, bodo Litijo, Lukovico in Kamnik preplavili promotorji trajnostne mobilnosti, ki bodo obiskovalce spodbujali k pogostejši rabi kolesa kot prevoznega sredstva. V soboto, 25. 9. 2021, pa se bo dogajanje preselilo še v Moravče.

Več o tem
Napovedujemo: Festival pitne vode v Šmartnem pri Litiji

12. julij 2021 - V petek, 20. avgusta 2021, bo v sklopu kulinarične prireditve Šmartno kuha organiziran tudi Festival pitne vode. Na dogodku bodo obiskovalci okušali različne vzorce pitne izvirske vode in jih med seboj primerjali. Namen je osveščanje ljudi o pomenu kakovostne pitne vode za vsakdanje življenje, obenem pa bo izpostavljen tudi vidik, da je lahko voda s primernim načinom predstavitve tudi 5-zvezdično kulinarično kulinarično doživetje.
Več o tem
Okrogla miza: Je zelenih, urejenih površin v mestu dovolj?

 14. junij 2021 - Vabimo vas, da se udeležite okrogle mize: Je zelenih, urejenih površin v mestu dovolj? Okrogla miza bo potekala 21. junija 2021 ob 17.00 in bo potekala v okviru projekta "Ozeleniti mesto Litija". Razpravljalci bodo odstirali svoje poglede na zelene in urbane površine v mestu Litija ter izpostavili izzive ter načrte za prihodnja vlaganja v urejanje mesta. Po okrogli mizi se bomo sprehodili do novo urejenih lokacij - Svetčeve ploščadi in parka ob reki Savi, ki sta namenjei druženju in sprostitvi prebivalcev ter obiskovalcev. 
Več o tem
Občina Litija vlaga v urejanje in ozelenitev mestnih površin

22. junij 2021 - V ponedeljek, 21. junija ob 17. uri je v okviru projekta »Ozeleniti mesto Litija« potekala okrogla miza z naslovom »Je zelenih, urejenih površin v mestu dovolj?«, na kateri so razpravljavci odstirali svoje poglede na zelene in urbane površine v mestu Litija ter izpostavili izzive in načrte za prihodnja vlaganja v urejanje mesta. Po okrogli mizi so se udeleženci sprehodili do novo urejenih lokacij - Svetčeve ploščadi ter parka ob reki Savi, ki sta namenjeni druženju in sprostitvi prebivalcev ter obiskovalcev.


Več o tem
Obiščite našo novo spletno stran ...

18. avgust 2016 - Nahajate se na stari spletni strani lokalne akcijske skupine LAS Srce Slovenije, ki je veljala za programsko obdobje 2007-2013. V novem programskem obdobju 2014 - 2020 ima LAS Srce Slovenije novo spletno stran www.las-srceslovenije.si
Več o tem
Razvojni center Srca Slovenije na ogledu dobrih praks v Mostarju

19. april 2016 - Od 14. do 16. aprila je v okviru projekta LAGs4EU, sofinanciranega iz programa Evropa za državljane, potekal ogled dobrih praks v Mostarju v Bosni in Hercegovini, ki so se ga udeležili posamezniki iz občin Kamnik, Litija, Lukovica, Šmartno, Moravče in Dol pri Ljubljani, ki sodelujejo v LAS Srce Slovenije. Poseben poudarek je bil na podjetništvu mladih.

Več o tem
Oživljamo staro mestno jedro Litije: Lončarska delavnica za otroke in starše

16. november - Otroci in starši vabljeni na rokodelsko delavnico na Turistično točko Srca Slovenije v staro mestno jedro Litije, v sredo, 2. decembra 2015, ob 17. uri. Izdelali boste manjšo potičnico – lončen modelček za potico in druge sladice, ki ga boste lahko uporabili pri peki ob prihajajočih praznikih. Druženje s priznano lončarko Mojco Žalik vas bo popeljalo v svet oblikovanja gline in ustvarjanja na lončarskem vretenu. Ne zamudite izjemnega doživetja!

Več o tem
LAS Srce Slovenije na ogledu dobrih praks med Snežnikom in Nanosom

20. oktober 2015 - V petek, 16. oktobra 2015, je potekala strokovna ekskurzija LAS Srce Slovenije. Ogleda dobrih praks na podeželju med Snežnikom in Nanosom se je udeležilo 20 članov LAS Srce Slovenije.

Več o tem
Razvojni center Srca Slovenije izbran za voditelja LAS Srce Slovenije

29. september 2015 - V ponedeljek, 28. septembra 2015, je v Dolskem potekala 2. seja skupščine LAS Srce Slovenije, ki jo je vodil predsednik Željko Savič. Člani so za voditelja lokalne akcijske skupine v obdobju 2014-2020 ponovno izbrali Razvojni center Srca Slovenije, ki je opravljal to nalogo že tudi v prejšnjem programskem obdobju.

Več o tem
Vikendi odprtih vrat pri turističnih ponudnikih Srca Slovenije 2015

19. avgust 2015 - Sezona nepozabnih potepov po Srcu Slovenije se začenja! Spoznajte posebnosti Srca Slovenije na vikendih odprtih vrat v Šmartnem pri Litiji, Lukovici, Litiji in Kamniku! Pričakujte doživetja s posebnimi ugodnostmi in presenečenji. Spoznavajte rokodelske in druge tradicije, presenetite otroke s posebnimi dogodivščinami, razgibajte se v krajih posebnih razgledov in s potepanji od enih do drugih vrat sodelujte v nagradni igri za družinsko kopanje v Termah Snovik!

Več o tem
Srce Slovenije se povezuje s srcem Istre

partnerji_po_podpisu_dogovora_o_sodelovanju27. julij 2015 - Na delovnem obisku v Pazinu na Hrvaškem je 24. julija 2015 direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek podpisala dogovor o sodelovanju s partnerji, ki sodelujejo pri evropskem projektu LAGs4EU.

Več o tem
Začenja se izmenjava znanj med lokalnimi akcijskimi skupinami

12. julij 2015 – Od 10. do 12. julija je v Kližski Nemi na Slovaškem potekalo uvodno srečanje predstavnikov partnerjev, sodelujočih v projektu Local Action Groups for better EU (LAGs4EU), ki je sofinanciran s strani evropskega programa Evropa za državljane. Srečanja so se udeležili tudi predstavniki Srca Slovenije in si ogledali primere dobrih praks.

Več o tem
Vabilo na 2. delavnico za pripravo nove Strategije lokalnega razvoja

29. april 2015 - Vabimo vas na 2. delavnico za pripravo nove Strategije lokalnega razvoja LAS Srce Slovenije, ki bo potekala v četrtek, 7. maja 2015 v Matični knjižnici Kamnik, s pričetkom ob 16.30 uri in predvidenim zaključkom ob 20.30 uri.

Na 1. delavnici, ki je bila 23. aprila v Dolskem, so že bili oblikovani nekateri projektni predlogi, usmerjeni v ključna razvojna področja. Na 2. delavnici bomo nadaljevali z zbiranjem, pregledom, presojo, povezovanjem in nadgrajevanjem projektnih predlogov ter z oblikovanjem kriterijev vrednotenja in indikatorjev spremljanja uspešnosti.

Več o tem
Delavnice za novo strategijo lokalnega razvoja

23. april 2015 - LAS Srce Slovenije projekte do leta 2020 usmerja v ustanavljanje novih delovnih mest, storitve na podeželju, varstvo okolja in večjo vključenost mladih, žensk in ranljivih skupin na podeželju. Projekte za vključitev v novo strategijo lokalnega razvoja snujemo na delavnici, ki bo še 7. maja 2015. Sodelujte s predlogi!

Več o tem
Vabilo na 1. delavnico za pripravo nove Strategije lokalnega razvoja 2014-2020

15. april 2015 - Vabimo vas na 1. delavnico za pripravo nove strategije lokalnega razvoja, ki bo potekala v četrtek, 23. aprila 2015 v Vegovem hramu v Dolskem, s pričetkom ob 16.30 uri in predvidenim zaključkom ob 20.30 uri.

Delavnica bo potekala v dveh delih – po skupnem premisleku o želeni prihodnosti našega območja bomo evidentirali konkretne projekte, ki bodo pripomogli k realizaciji želene skupne prihodnosti območja LAS Srce Slovenije. Postanite aktivni soustvarjalec razvoja podeželja Srca Slovenije in se nam pridružite!

Več o tem
39 partnerjev za skupni razvoj podeželja v Srcu Slovenije

12. marec 2015 - Na Geometričnem središču Slovenije je 12. marca 39 predstavnikov javnih institucij, podjetij, društev, zavodov, organizacij in posameznikov iz občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji s podpisom konzorcijske pogodbe formalno vzpostavilo Lokalno akcijsko skupino Srce Slovenije. S tem se bo nadaljevalo javno-zasebno partnerstvo za sodelovanje in učinkovito črpanje evropskih sredstev za razvoj podeželja, ki je bilo do sedaj med najuspešnejšimi v Sloveniji.

Več o tem
Predstavitev LAS Srce Slovenije v Bruslju

23. marec 2015 - LAS Srce Slovenije bo kot slovenski primer dobre prakse predstavljeno na srečanju Evropske mreže za razvoj podeželja, ki bo potekalo 26. marca 2015 v Bruslju. Predsednik Društva za razvoj podeželja Aleš Zidar bo predstavil projekt »Ekološki zbirni in distribucijski center za zelenjavo«, ki ga je v okviru LAS Srce Slovenije izvedlo Združenje ekoloških kmetov Zdravo življenje iz Lukovice.

Več o tem
Strokovna ekskurzija za turistične ponudnike

8. april 2015 - Razvojni center Srca Slovenije je 7. aprila 2015 izvedel strokovno ekskurzijo za turistične ponudnike Srca Slovenije, ki so na šestih zanimivih točkah Srca Slovenije medsebojno spoznavali ponudbo. 21 udeležencev je soglašalo, da so tovrstne ekskurzije nadvse koristne in potrebne, da se ponudniki med seboj spoznajo in na ta način znajo promovirati tudi ponudbo svojih okoliških kolegov. Povabljeni so bili tudi k nadaljnjim promocijskim akcijam, ki se bodo odvijale v prihodnjih mesecih - prvomajska predstavitev v Arboretumu Volčji Potok in Dnevi odprtih vrat pri ponudnikih Srca Slovenije, ki bodo potekali od konca maja do konca oktobra.

Več o tem
Napovedujemo: Podpis konzorcijske pogodbe LAS Srce Slovenije

9. marec 2015 - Z začetkom izvajanja novega programskega obdobja 2014-2020 bo 40 predstavnikov javnih institucij, podjetij, društev, zavodov, organizacij vzpostavilo javno-zasebno partnerstvo s podpisom konzorcijske pogodbe za sodelovanje v LAS Srce Slovenije. Podpis bo potekal v četrtek, 12. marca 2015, ob 12. uri na Geometričnem središču Slovenije v gostilni Vrabec (Spodnja Slivna 18, Vače).

Več o tem
Produkcija: Peternet