English

LAS SRCE SLOVENIJE

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: las@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


LAS Srce Slovenije na ogledu dobrih praks med Snežnikom in Nanosom

20. oktober 2015 - V petek, 16. oktobra 2015, je potekala strokovna ekskurzija LAS Srce Slovenije. Ogleda dobrih praks na podeželju med Snežnikom in Nanosom se je udeležilo 20 članov LAS Srce Slovenije.

V Vojaškem muzeju v Pivki, kjer smo se najprej ustavili, smo si ogledali bogato vojaško zbirko in izvedeli zanimivosti o vojaški zgodovini tega območja. Imeli smo tudi priložnost ogleda podmornice in letala. Vodja Parka Vojaške zgodovine Pivka mag. Janko Boštjančič nam je predstavil razvojno pot in vizijo muzeja. Aleš Zidar, vodja lokalne akcijske skupine LAS Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom, nam je zatem razložil delovanje njihove lokalne akcijske skupine. Ugotovili smo, da smo si po obliki delovanja med seboj zelo podobni. Dogovorili smo se tudi za sodelovanje v skupnem projektu na področju rokodelstva. Predstavili so nam izkušnje na področju črpanja evropskih sredstev ter svoj vidik razvoja.

Sledil je ogled turistične kmetije v Grobišču, ki so jo obnovili s sredstvi LEADER, in kjer se lepo prepletata tradicionalno in sodobno. Okusili smo hišno kulinariko in značilne jedi tega dela Slovenije. V turistični vasi Narin smo se ustavili na domačiji, kjer lahko gostje sodelujejo pri pripravi kruha v krušni peči. Sledil je še ogled sirarske kmetije in degustacija okusnih sirarskih izdelkov. Vsi omenjeni ponudniki so nam razložili, na čem so zgradili svoje razvojne zgodbe in kako so jih pomagali razviti preko sredstev njihove Lokalne akcijske skupine.

Ekskurzijo smo zaključili polni vtisov in idej za naše prihodnje delo v dobrobit celotnemu območju Srce Slovenije.

 

Udeleženci strokovne ekskurzije smo tokrat spoznali šrimere dobrih praks med Snežnikom in Nanosom


Produkcija: Peternet