Kvalitetno slovensko meso nastaja že v reji
Nosilec: KGZS-Zavod Ljubljana
Vsebina projekta:
Sonaravna reja ima v živinorejski dejavnosti velik pomen. Kmetijsko gozdarski zavod Ljubljana je preko projekta Kvalitetno slovensko meso nastaja že v reji izvedlo za rejce goveda in drobnice serijo 6 predavanj in 3 delavnic. Živali takšnih rej imajo zagotovljene boljše pogoje življenja in prirasti, kar se med drugim odraža tudi v mnogo boljši kvaliteti mesa. V izobraževalnem ciklu so se seznanili z izgradnjo malih klavnic na kmetijah. Udeleženci serije izobraževanj so se seznanili tudi s prehransko vrednostjo in uporabnostjo rdečega mesa v prehrani. Ob zaključku je bil prikazan še pravilen način priprave rdečega mesa.
Obdobje trajanja projekta: september 2008 – junij 2009
Celotna vrednost projekta: 5.969,56 EUR
Sredstva LEADER: 3.000,00 EUR
Sredstva LAS: 2.000,00 EUR
Kontaktna oseba: Janez Koprivnikar