English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Izobraževanja za podjetnike: Več znanja, več posla

 12. september 2013 - V septembru in oktobru bo Razvojni center Srca Slovenije izvedel brezplačna izobraževanja za podjetnike. Oglejte si seznam izobraževanj o definiranju vizije in ciljev podjetja, računovodskih in zakonodajnih temah, marketingu in oblikovanju komunikacijskih sporočil. Vljudno vabljeni, da nadgradite svojo zgodbo o uspehu in ne dovolite, da vas drugi prehitijo!

VIZIJA IN STRATEGIJA PODJETJA - BISTVENI PRVINI ZA USPEH!

Spremembe v poslovnem svetu se dogajajo na drnevni ravni, zato mora biti podjetnik sposoben hitrega odzivanja na sodobne in napredne vidike vodenja organizacij. Predstavljen bo pojem inovacij kot ključnega vzvoda za ustvarjanje dodane vrednosti. Skupaj s predavateljico boste določili poslanstvo in vizijo vašega podjetja, ki temeljijo na ključnih sposobnostih, iz tega pa sledijo vaši poslovni cilji in strategije za njihovo doseganje. Preko tega znanja boste na podlagi opredelitev in primerov iz prakse doloičili sistem ciljnega vodenja vašega podjetja.

S takšnim planiranjem je večja verjetnost doseganja začrtanega uspeha podjetja.

    Sreda, 11. september 2013, ob 15. uri Mladinski center Mengeš, Slovenska 28, Mengeš
    Četrtek, 12. september 2013, ob 14. uri Občina Litija, Jerebova 14, Litija


SEGMENTACIJA STRANK IN DOLOČANJE CILJNEGA TRŽENJA

Vaše podjetje je uspešno začelo poslovati v lokalnem okolju. Za uspeh na višji ravni so potrebni ukrepi za ciljno trženje, saj bi v nasprotnem primeru porabili preveč sredstev za trženje storitev podjetja. Vabimo vas na izobraževanje, kjer si boste odgovorili na naslednja vprašanja:
- Kdo so naše stranke?
- Kje jih najdemo?
- Kako jih nagovorimo?
- Zgodba kot bistven element trženja (primeri iz prakse)

    Ponedeljek, 16. september 2013, ob 14. uri Občina Litija, Jerebova 14, Litija
    Sreda, 18. september 2013, ob 15. uri Mladinski center Mengeš, Slovenska 28, Mengeš
 

OBLIKOVANJE KOMUNIKACIJSKIH SPOROČIL

Prepoznavnost podjetja dosegamo s primernimi marketinškimi pristopi in uporabo pravih komunikacijskih orodij. Vabimo vas na izobraževanje, kjer boste spoznali različne oblike komunikacijskih sporočil in možnosti, ki jih ponuja sodobna tehnologija na področju komuniciranja.

- priprava kratke prepoznavne predstavitve podjetja
- promocijski materiali podjetja
- prisotnost podjetja na internetu - spletna stran, socialna omrežja
- organizacija dogodka – napoved za medije, sporočila za javnost

    Sreda, 25. september 2013, ob 15. uri Mladinski center Mengeš, Slovenska 28, Mengeš
    Četrtek, 26. september 2013, ob 14. uri Občina Litija, Jerebova 14, Litija
 

PRAVNE OBLIKE REGISTRACIJ DEJAVNOSTI

Z namenom, da bi vas seznanili z različnimi možnostmi, ki obstajajo za začetek vaše podjetniške poti, smo za vas pripravili brezplačno usposabljanje Z idejo do zaslužka. Začnite z majhnimi koraki in se udeležite usposabljanja. Izvedeli boste, da začetek ni tako težak, kot se pogosto zdi.

Predstavili vam bomo različne oblike registracije vaše dejavnosti, ki omogoča legalno trženje vaše storitve ali izdelka.

    Torek, 17. september 2013, ob 17. uri Kulturni dom Dolsko, Dolsko 55, Dol pri Ljubljani

ZASLUŽI DENAR S HOBIJEM ALI IDEJO

Izobraževanje je namenjeno vsem, ki razmišljate o samostojni podjetniški poti, vsem, ki imate že idejo, pa ne veste, kako začeti, tistim, ki se ukvarjate s hobijem, ki bi bil lahko vaš posel ter nenazadnje tudi vsem tistim, ki ste brez ideje, pa vas vseeno vleče v podjetništvo.

    Sreda, 25. september 2013, ob 10. uri Zavod za zaposlovanje Domžale, Ljubljanska cesta 80, Domžale

PRAVNO-FORMALNE OBLIKE REGISTRACIJ DEJAVNOSTI

Opravljate dejavnost, pa za njo ne morete izdati računa? Ste pred začetkom registracije podjetja? Na predavanju bo predstavljen postopek registracije različnih pravnih oblik dejavnosti in tudi stroške (obdavčitev) posamezne oblike dela. Izobraževanje je namenjeno vsem potencialnim podjetnikom.

    Sreda, 9. oktober 2013, ob 10. uri Zavod za zaposlovanje Domžale, Ljubljanska cesta 80, Domžale

VODENJE PROJEKTOV IN POROČANJE

Ste dobili nepovratna sredstva? Ne veste točno kako pravilno načrtovati izvedbo projekta?

Vabimo vas na izobraževanje administrativnega in finančnega vodenja projektov, na katerem boste imeli na praktičnem primeru financiranja LEADER prikazan način planiranja po odobrenem projektu kot tudi sistem poročanja z vsemi malimi detajli. Ne dopustite, da se izgubite v gori pravil in postopkov, ki jih je potrebno poznati za uspešno realizacijo projekta, ki je financiran s strani nepovratnih sredstev.

Delavnico organizira VEM točka Mengeš ter Občini Kamnik in Litija.

    Torek, 17. september 2013, ob 17. uri Občina Kamnik, Glavni trg 24, Kamnik
    Torek, 24. september 2013, ob 17. uri Občina Litija, Jerebova 14, Litija
 

POSLOVANJE SLOVENSKIH PODJETIJ NA NEMŠKEM, AVSTRIJSKEM IN HRVAŠKEM TRGU

S podaljševanjem ekonomske krize se slovenska podjetja, ki opravljajo storitve na terenu, čedalje bolj obračajo k nemškemu in avstrijskemu trgu. Z vstopom Hrvaške v EU pa se je odprl še dodaten trg za slovenska storitvena podjetja. Poznate vse postopke, ki jih morate opraviti predenj lahko začnete svoje storitve ponujati na teh trgih? Vabimo vas, da se udeležite predavanja, kjer vam bomo predstavili vse postopke, da lahko opravljate svoje storitve v teh državah, ravno tako pa kakšni so pogoji za delo slovenskih ali celo delavcev iz drugih držav.
Delavnico organizira VEM točka Mengeš v sodelovanju z OOZ Kamnik in OOZ Domžale.

    Sreda, 16. oktober 2013, ob 15. uri OOZ Kamnik, Tomšičeva 11, Kamnik
 

Več informacij in prijave na telefonu 01 89 62 714 (Litija), 01 723 81 01 (Mengeš) ali e-mailih vem@razvoj.si ter info@razvoj.si.

Organizator izobraževanj si pridržuje pravico do spremembe lokacije in termina predavanja, v primeru premajhnega števila prijav pa tudi pravico do odpovedi izobraževanja.



Izobraževanja preko vstopnih točk VEM sofinancira SPIRIT in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter občine Razvojnega partnerstva središča Slovenije.

Produkcija: Peternet