English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Ljubljančani navdušeni nad domačimi dobrotami iz Srca Slovenije

16. september 2013 - Lokalni ponudniki iz območja Srca Slovenije so se od 12. do 14. septembra 2013 predstavili v Mercator centru Šiška v Ljubljani. Ljubljančani so bili navdušeni nad lesenimi izdelki domače umetnostne obrti, pecivom, ekološko moko, zelišči in ponudbo suhega sadja in sokov iz Srca Slovenije. V treh dneh se je na desetih stojnicah predstavilo 14 ponudnikov iz Srca Slovenije.

Med njimi Čebelarstvo Ceglar iz Ivančne Gorice, dobitnik zlate medalje za gozdni med na mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA 2013. Predstavil se je tudi Pustolovski park Geoss, ki slovi po najdaljšemu spustu po jekleni žici v Sloveniji med drevesnimi krošnjami, Oglarska dežela iz občine Litija in Razvojni center Srca Slovenije z namigi za aktivne izletnike po podeželju. Obiskovalcem bo na voljo nov kolesarski vodič S kolesi po Srcu Slovenije z 32 kolesarskimi potmi v zelenem zaledju prestolnice.

V treh dneh se je na desetih stojnicah predstavilo 14 ponudnikov iz Srca Slovenije

Iz Ivančne Gorice so je predstavila Kmetija Erjavec, pa tudi rokodelci Danijela Pirman, Vera Menard in Franc Perko. Šmartno pri Litiji je zastopalo Zeliščarsko posestvo Preščan s čaji, obiskovalci pa so se lahko preizkusili tudi pri polstenju, ki je bilo organizirano na stojnice Kmetije Na jasi. Na stojnici Vrta zdravilnih rastlin, ki se nahaja v Osredkah pri Dolu pri Ljubljani, so obiskovalci poleg zdravilnih čajev, mazil in sirupov prejeli tudi koristne nasvete o zeliščih. Različne vrste ekološke moke in kosmičev so polnile stojnico zadruge Jarina. Unikatne lesene izdelke sta ponujala Hinko Celestina (Dole pri Litiji) ter Nada Košir (Sodražica). Ponudbo gob je dopolnil Ambrož Korenjak  iz Kranja, manjkalo pa ni niti pekovsko pecivo Karoline Smerkolj iz Lukovice. Pletenje izdelkov iz slame so prikazale članice društva Fran Maselj Podlimbarski iz Krašnje, dogajanje pa je popestril ljudski godec FS Vidovo Gašper Černivec iz Šentdida pri Stični.





Produkcija: Peternet