English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Napovedujemo: Srce Slovenije na Nacionalnem forumu socialnega podjetništva

29. november 2013 - Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bo v ponedeljek, 2. decembra 2013, ob 9. uri potekal Nacionalni forum socialnega podjetništva 2013 z naslovom Investirajmo v neizkoriščene potenciale Slovenije. Z uvodnim referatom bo sodelovala tudi direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek, ki bo predstavila Srce Slovenije kot primer sistemskega pristopa pri razvoju lokalnih skupnosti.


Namen foruma je pospešiti razvoj družbeno odgovornega podjetništva v Sloveniji s spodbujanjem investiranja v neizkoriščene potenciale Slovenije. Na forumu bodo z udeleženci svoje izkušnje s področij razvoja socialnega podjetništva in ustvarjanja novih delovnih mest delili predstavniki socialnih podjetij, novih zadrug ter malih in srednje velikih družbeno odgovornih podjetij, predstavljene pa bodo tudi nove iniciative, namenjene izboljševanju bivalnih in življenjskih pogojev državljanov, ki bodo prilagojene potrebam vseh generacij v mestih in na podeželju. Predstavniki državnih institucij bodo predstavili aktualne zakonodajne pobude in spremembe ter programe in aktivnosti s področja spodbujanja razvoja socialnega podjetništva in zadružništva v Sloveniji.

V drugem delu srečanja bodo potekali štirje vsebinski paneli o aktualnih tematikah, povezanih s socialnim podjetništvom: medgeneracijske in stanovanjske kooperative, coworking in crowdfunding, delavske zadruge in lokalna samooskrba s hrano in energijo. Zadnji panel bo kot predstavnica Razvojnega centra Srca Slovenije vodila Ladeja Godina Košir, v razpravi o lokalni samooskrbi s hrano pa bo sodelovala tudi direktorica Aleksandra Gradišek.


Oglejte si napoved panela o lokalni samooskrbi s hrano in energijo (Ladeja Godina Košir): https://www.youtube.com/watch?v=yGXKSZtdaeE

Udeležba na Nacionalnem forumu socialnega podjetništva je brezplačna.

Več informacij o forumu: http://fsp.si/



Produkcija: Peternet