English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Srce Slovenije kot dobra praksa na konferenci Zlati kamen

14. marec 2014 - V Ljubljani je v četrtek, 13. marca 2014, v sklopu dneva občin in srečanja županov potekala konferenca Zlati kamen 2014, na kateri je bila podeljena letošnja nagrada Zlati kamen za razvojno najbolj prodorno občino. Kot dobra praksa v slovenskem prostoru na področju razvoja lokalne skupnosti je bilo v programu konference predstavljeno tudi Srce Slovenije.

Direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek je v predstavitvi poudarila, da s podjetnimi posamezniki, z različnimi skupinami in z župani občin od Kamniških planin do dolenjskih gričev, od obrobja Ljubljane do občin ob reki Savi že vrsto let usklajujemo svoje utripe tako, da kar naprej poganjajo priložnosti: priložnosti za ustvarjanje, za samouresničevanje, za kakovostno bivanje.

Na konferenci Zlati kamen so razglasili šest občin finalistk. Zmagovalka letošnje primerjalne analize slovenski občin je Škofja Loka. Na drugem mestu je občina Ajdovščina, ki jo je precej prizadela kriza, a se je nanjo dobro odzvala in sprejela vrsto ukrepov za spodbujanje podjetništva. Tretja je po površini najmanjša slovenska občina Odranci, kjer so v zadnjih letih prej pretežno kmetijsko občino prestrukturirali v pretežno industrijsko. Četrto mesto je pri oceni uspešnosti, ki zajema razvojne kazalce celotnega mandatnega obdobja 2010-2014 dosegla Ivančna Gorica. Čestitamo!



Vodja programskega sveta Zlati kamen mag. Edita Krajnović in direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek (foto: Miško Kranjec)

Produkcija: Peternet