English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Spoznajte uspešne zgodbe iz Srca Slovenije: Zeliščarka Sabina Grošelj

19. februar 2015 - V Osredkah pri Dolu pri Ljubljani, na ravno prav odmaknjenem koščku sveta, od aprila 2014 deluje Vrt zdravilnih rastlin, za katerega s svojimi rokami ter bogatim znanjem skrbi zeliščarka Sabina Grošelj. Na naravnem, z bakreno motiko obdelanem vrtu, raste blizu 300 zdravilnih rastlin, iz katerih na povsem svojstven način pripravlja čaje, sirupe, zeliščne pripravke in napitke, krepčilne marmelade, mazila in »povšterčke«, kar prikazuje tudi na svojih delavnicah.

Na Vrtu zdravilnih rastlin, ki se nahaja znotraj Vrtov Srca Slovenije, lahko obiskovalci od maja dalje kupijo sadike, Sabina pa pripravlja tudi predavanja in vodenja po vrtu ter delavnice v vrtcih in šolah. Na vrhu lahko spoznate načine gojenja, nabiranja, sušenja in uporabe zdravilnih rastlin, na koncu pa si iz nabranih zelišč pripravite še zeliščni namaz po svojem okusu.

Sabina Grošelj, sicer po poklicu profesorica geografije in francoščine celih 16 let, se je z zeliščarstvom pričela ukvarjati po hudi bolezni pred štirimi leti, ko je v roke dobila revijo Narava zdravi in obiskala predavanje Sanje Lončar v domači knjižnici. Po vpisu k ljubljanskim zeliščarjem jo je pot zanesla v Biotehniški center Naklo, na razstave, vrtove in premnoge delavnice različnih tem, lansko leto pa celo na Akademijo za zdravilstvo pri Inštitutu Bion, kjer še razširja področja svojega znanja na infopatijo, kvantno fiziko, aromaterapijo in kristaloterapijo. V prihodnosti se vidi kot tvorec mreže podobnih vrtov širom Srca Slovenije in kot svetovalka za prehrano, zeliščarstvo, ajurvedo in ostala svoja področja pa tudi kot predavateljica po društvih, knjižnicah in izobraževalnih ustanovah po Sloveniji.








Produkcija: Peternet