English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Litija in Šmartno pri Litiji kot skupna destinacija v postopku pridobivanja certifikata Slovenia Green

17. november 2016 - Občini Litija in Šmartno pri Litiji se kot skupna destinacija pridružujeta zavezi k trajnostnemu razvoju turizma in vstopata v zeleno shemo slovenskega turizma, ki pod krovno znamko Slovenia Green združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji.

Destinacijam in ponudnikom nudi konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja ter hkrati omogoča primerjavo z ostalimi zelenimi destinacijami po svetu. Skupna ocena stanja se meri na treh ravneh – med prebivalci obeh občin, turističnimi ponudniki in obiskovalci turističnih točk.


Prebivalce obeh občin in obiskovalce katerekoli turistične točke v destinaciji Litija – Šmartno pri Litiji prosimo, da nam z izpolnitvijo kratke ankete pomagate pri izdelavi analize trenutnega stanja, na podlagi katere bomo v prihajajočem letu sprejeli ukrepe za izboljšanje kakovosti trajnostnega poslovanja na področju turizma in turističnega razvoja destinacije Litija – Šmartno pri Litiji.

Kratka anketa za PREBIVALCE destinacije Litija - Šmartno pri Litiji

Kratka anketa za TURISTIČNE OBISKOVALCE destinacije Litija – Šmartno pri Litiji



V letu 2016 je v nacionalno shemo vključenih že 17 destinacij z znakom Slovenia Green. Postopek za pridobivanja certifikata Slovenia Green Destination za občini Litija in Šmartno pri Litiji koordinira Razvojni center Srca Slovenije.
 


Produkcija: Peternet