English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Vabljeni na spletno delavnico Living labs and user groups as part of rural innovation systems

Vas zanimajo pametne skupnosti in pametne vasi, inovacijske mreže in živi laboratoriji ter kako lahko te koncepte uporabimo na podeželju?

Pridružite se nam v sredo, 10. Februarja 2021 med 12:50 in 15:30, ko bo v okviru evropskega projekta P-IRIS potekala spletna delavnica z naslovom Living labs and user groups as part of rural innovation systems. Na delavnici bodo predstavljeni primeri iz Norveške, poudarek pa bo na prebivalcih podeželskih okolij in njihovi vlogi pri inovacijah. Udeleženci pa boste imeli tudi priložnost, da govorcem zastavite vprašanja.

Alfred Bjørlo, predstavnik norveške občine Stadt, bo predstavil koncept pametnih skupnosti ter njihovo izkušnjo z uvajanjem inovacij. 
Bjarne Uldal, predstavnik organizacije Nordic Edge, bo predstavil inovacijske mreže in žive laboratorije ter GNIST, norveški program, ki uvaja metodologijo za zagon inovacijskih procesov na podlagi javnih potreb. Nordic Edge je norveška neprofitna organizacija, ki v tesnem sodelovanju z občinami in mestnimi upravami promovirajo rešitve za pametnejša mesta in skupnosti. Je eno najpomembnejših evropskih prizorišč za izmenjavo znanja in navdih za ustvarjalce pametnejših podjetij, mest in družb.

Na predstavljene primere pa se bodo s svojimi izkušnjami pri pospeševanju inovativnosti v podeželskih območjih navezali tudi podjetniki in predstavniki inovacijskih mrež iz Slovenije, predstavniki institucij za raziskave in razvoj iz Italije in Hrvaške ter organov upravljanja iz Finske ter Španije. Matija Matičič iz kamniške zadruge KIKštarter bo predstavil kako so k ustvarjanju kreativnih, na znanju temelječih podjetij, ki mladim nudijo atraktivna delovna mesta v domačem okolju pristopili v Kamniku.

Za dogodek, ki bo potekal v angleščini so potrebne prijave. Po prijavi boste prejeli elektronsko sporočilo s povezavo do dogodka. Podrobnejši program najdete na spletni strani projekta P-IRIS.










Produkcija: Peternet