English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Samooskrba s hrano v šolah in vrtcih za zdravje naših otrok

1. september 2011 - Konec julija nas je obiskal minister za kmetijstvo, mag. Dejan Židan, ki je zadrugo Jarino označil kot primer dobre prakse v Sloveniji na področju oskrbe javnih institucij z lokalno hrano. Na temo lokalne samooskrbe s hrano na območju smo se srečali tudi s predsednikom Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije.

Skupaj z ostalimi predstavniki Ministrstva za kmetijstvo je mag. Židan konec julija obiskal Center za razvoj Litija. Na skupnem sestanku smo ministru predstavili delo zadruge Jarina in Centra za razvoj Litija na področju lokalne trajnostne oskrbe s hrano. Minister je poudaril, da je njihov interes povečati delež hrane iz bližine v javnih zavodih (šole, vrtci, domovi za ostarele, bolnišnice itd.) z namenom izboljšanja prehranskih navad z zagotavljanjem sveže, sezonske in raznovrstne lokalne ponudbe.

Projekt lokalne samooskrbe s hrano na območju Srce Slovenije podpira tudi predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, Ciril Smrkolj, ki je na skupnem srečanju na Občini Litija poudaril, da je ključnega pomena celostni pristop k lokalni samooskrbi s hrano. V ta namen je potrebno zagotoviti pretok informacij med institucijami, ki delujejo na tem področju (Jarina, KGZS – Kmetijsko svetovalna služba, občine, Center za razvoj Litija). Na obeh sestankih so bili dogovorjeni koraki za nadaljnje sodelovanje.

 
   

Produkcija: Peternet