English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Zadnji študijski obisk projekta Listen to the voice of villages

7. september 2011 – V okviru projekta Listen to the voice of villages je od 4.-6. septembra potekal zadnji študijski obisk. Tokrat smo se odpravili v narodni park »České Švýcarsko«, ki se nahaja na severu Češke republike.

Projektni partnerji smo se udeležili zadnjega študijskega obiska, saj se projekt počasi zaključuje. Na tokratnem obisku sta se nam pridružila člana lokalno vodene skupine (LGG) Dole pri Litiji in Jablaniška dolina, Dušan Mak in Mojca Hauptman. Prvi dan je bil namenjen vodenem ogledu narodnega parka, drugi dan pa smo se seznanili z delom nekaterih uspešnih podjetij in podjetnikov v regiji. V obeh dnevih smo na poti videli nekatere izmed 27 sakralnih spomenikov, ki so jih češki partnerji obnovili preko projekta Listen. Strinjali smo se, da se Čehi z razvojem turističnih in ostalih gospodarskih dejavnosti hitro napredujejo, na nekaterih področij so nas celo že prehiteli.
 

Tina Mučič, Center za razvoj Litija

         
Poleg narodnega parka České Švýcarsko smo si ogledali tudi delovanje uspešnih podjetij v regiji. Eno od njih se ukvarja s predelavo domačih naravnih zelišč, nudijo pa tudi aromaterapijo.  



Produkcija: Peternet