English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Napoved: Center za razvoj Litija na nacionalnem kolesarskem posvetu

12. september 2011 - Mariborska kolesarska mreža bo v okviru prihajajočega Evropskega tedna mobilnosti v sredo, 21. septembra 2011 ob 9. uri na rektoratu Univerze v Mariboru organizirala nacionalni kolesarski posvet "Kolesarji: motnja ali rešitev?". Na posvetu bodo sodelovali akterji, ki se s tem področjem v Sloveniji ukvarjajo in so v zadnjem času bistveno zaznamovali razvoj tega načina mobilnosti, med njimi tudi predstavnik Centra za razvoj Litija, ki bo predstavil dosedanje rezultate evropskega projekta CYCLO.

V četrtek, 22. septembra 2011, bo ob 16. uri na prenovljenem Trgu Leona Štuklja v Mariboru potekala velika Kolesarska parada, ki je zaradi Dneva brez avtomobila poimenovana Brezavtomobilska. Udeležbo na paradi so potrdila tudi številna kolesarska društva izven Maribora, za posebno atrakcijo pa bodo poskrbeli kolesarski oldtimerji. S tem dejanjem želi Mariborska kolesarska mreža cvetočo kolesarsko kulturo navezati na bogato kolesarsko tradicijo v Sloveniji.

Več informacij o obeh dogodkih (program, udeleženci, trasa ipd.) najdete v priponkah ter na strani http://mkm.kolesarji.org. Vljudno vabljeni!


Produkcija: Peternet