English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Slovenski novinarji na študijski turi po Srcu Slovenije

22. september 2011 - V sodelovanju z zavodom Turizem Ljubljana smo v sredo, 21. septembra 2011 za domače novinarje pripravili študijsko turo po Srcu Slovenije. Izlet je potekal v okviru projekta Ljubljana - Osrednjeslovenska regija, ki z glavnim mestom Ljubljano združuje 26 občin, med njimi tudi nekatere občine območja Srce Slovenije. Izlet po območju je potekal s posebnim dvonadstropnim avtobusom Veseli Janez, ki je opremljen z motivi iz območja zelenega zaledja Ljubljane.

Glavni namen projekta Ljubljana - Osrednjeslovenska regija je ustvariti trženjski model, ki bo temeljil na sodelovanju in iskanju sinergij in sicer tako, da bo Ljubljana bolje izkoristila privlačno ponudbo v zaledju in z oblikovanimi integralnimi turističnimi proizvodi spodbujala in usmerjala obiskovalce Ljubljane v odkrivanje širše regije.

Novinarji so si na študijski turi po Srcu Slovenije ogledali Županovo jamo, Jurčičevo domačijo na Muljavi, kmetijo Erjavec na Ivančni Gorici, cistercijanski samostan v Stični, grad Bogenšperk in Turistično kmetijo Pr'Krač v Dolskem ter bili nad videnim navdušeni. Program po območju je izvedla lokalna turistična agencija Jarina.

Ana Savšek, Center za razvoj Litija
 

Za domače novinarje smo pripravili študijsko turo po Srcu Slovenije (foto: Senta Avbelj)

Produkcija: Peternet