English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Okusi poletja na tržnici v Ivančni Gorici

6. september 2011 - Ponudniki na tržnici v Ivančni Gorici so svoje trženje vzeli resno. Na prvo soboto v septembru so se na tematski dan »Okusi poletja« izvrstno pripravili. Ste že kdaj okusili potico s korenčkovim nadevom ali pirin kruh s suhim paradižnikom ter skutin namaz s porom? Takšne in drugačne kulinarične posebnosti so obiskovalci podeželske tržnice lahko tudi okušali.

Ivančna Gorica nima tradicije organizirane tržnice. Zato bo verjetno potrebno več časa, da bodo prebivalci tega in okoliških krajev prepoznali to novo pridobitev za priložnost spremembe navad nakupovanja zelenjave in sadja v trgovskih centrih. Dejstvo je, da živila, ki svojo polno zrelost dočakajo na sosednji njivi vsebujejo večjo hranilno vrednost, kot tista ki dozorevajo na kontejnerjih in tovornjakih. Prav tako je z vsebnostjo mineralov in vitaminov v živilih, ki so obrana le nekaj ur preden so ponujena na tržnici. Če kupci preračunavate, koliko vas stane kilogram živila, ki ga kupite v trgovskem centru ali na tržnici, morate upoštevati zgornje trditve.

Ponudniki na podeželski tržnici v Ivančni Gorici so domačini, ki s svojo dobro voljo in ljubeznijo pridelujejo zdravo hrano klasične, integrirane in ekološke pridelave. V jesenskem času bodo njihove stojnice prav gotovo količinsko in raznoliko obložene. Organizatorji se trudimo vsebinsko popestriti dogajanje na tržnici s tematskimi dnevi. Naslednji tematski dan bo posvečen jeseni, bučam, ustvarjalnim delavnicam, v katere se bodo obiskovalci lahko vključevali in iz naravnih materialov, ki jih bo takrat ponujala jesen, izdelovali koristne izdelke. Zato vas že ob tej priliki vabimo, da se 1. oktobra 2011 odzovete našemu povabilu in obiščete lokalno tržnico Sokolski ulici v Ivančni Gorici.

Mojca Hauptman, Jarina

  
V Ivančni Gorici so prvo septembrsko soboto domačini obiskali tržnico na Sokolski ulici,
ki je potekala pod sloganom "Okusi poletja"

Produkcija: Peternet