Warning: mysql_pconnect(): MySQL server has gone away in /var/www/vhosts/razvoj.si/httpdocs/class/DB.class.php on line 38 Razvojni center Srca Slovenije :: Center za razvoj Litija na nacionalnem kolesarskem posvetu
English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Center za razvoj Litija na nacionalnem kolesarskem posvetu

23. september 2011 - V okviru Evropskega tedna mobilnosti je 21. septembra 2011 v Mariboru potekal nacionalni kolesarski posvet, ki so ga organizirali Mariborska kolesarska mreža, Univerza v Mariboru, Mestna občina Maribor in Regionalni center za okolje. Na posvetu so sodelovali akterji, ki so v zadnjem času bistveno zaznamovali razvoj tega načina mobilnosti v Sloveniji, med njimi tudi predstavnik Centra za razvoj Litija, ki je predstavil dosedanje rezultate evropskega projekta CYCLO.

V prvem delu posveta z naslovom »Razvoj kolesarskega prometa« so sodelovali predstavniki Univerze v Mariboru, Mariborske kolesarske mreže, Direkcije RS za ceste, Agencije RS za varnost v prometu, Medicinke fakultete, Mestne občine Maribor in Fakultete za gradbeništvo v Mariboru. Predstavljena so bila zanimiva dejstva, ki zavirajo razvoj kolesarskega prometa v Slovenije, nova navodila za projektiranje kolesarskih površin, rezultati projekta TRAMOB, preko katerega so v MB začrtali kolesarske steze v centru.

V drugem delu na temo promocije kolesarskega prometa, so s predstavitvami svojih projektovo sodelovali Regionalni center za okolje (Kolesarska strategije Ljubljane), Urbanistični institut RS (projekt V troje), Ministrstvo za promet in predstvanik podjetja Europlakat, ki je predstavil sistem izposoje kolesa v Ljubljani. V okviru drugega dela posveta je predstavnik Centra za razvoj Litija, Gregor Steklačič, predstavil evropski projekt CYCLO in njegove prve rezultate: analizo stanja kolesarstva v občini Kamnik ter izvedeno promocijsko aktivnost Spretnostna in varna vožnja s kolesom. Projektne aktivnosti se bodo nadaljevale v oktobru s prvimi sestanki na temo priprave Celovite kolesarske strategije občine Kamnik.

 
 
Predstavnik Centra za razvoj Litija, Gregor Steklačič, je na posvetu predstavil evropski projekt CYCLO, ki ga izvaja RCL in njegove prve rezultate

Produkcija: Peternet