English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Kam z viški pridelkov na kmetijah?

28. september 2011 - Pridelovalce lokalnih proizvodov, ki svojih kmetijskih viškov sami ne morejo spraviti na tržišče, zadruga za razvoj podeželja Jarina vabi, da se vključijo v mrežo njenih ponudnikov. Za vstop v mrežo so pogoj kvalitetni, domači proizvodi, katerih kvaliteto pridelovalci garantirajo s pridobljenimi certifikati integrirane in ekološke pridelave.

Lastna oskrba z domačo hrano postaja vedno bolj pomembna tema. Jarina z lokalnimi pridelki in izdelki že več let oskrbuje različne ustanove, kot so šole, vrtci in domovi za ostarele. Pridelke odkupuje od manjših in srednje velikih kmetov iz območja Srce Slovenije. V mreži je povezanih že preko 50 kmetov. Delovanje Jarine po pristopu »iz regije za regijo« zagotavlja oskrbo potrošnikov s kakovostnimi lokalnimi kmetijskimi pridelki in izdelki, ki imajo kratko transportno pot od njive do mize.

Sredstva za nadgradnjo programa lokalne samooskrbe je Jarina pridobila v okviru LAS Srce Slovenije. V letu 2011 in 2012 bo nadaljevala z aktivnostmi pospeševanja kakovosti kmetijske proizvodnje in širitvi prodajnih poti na območju preko širitve mreže lokalne samooskrbe s hrano.

Jarinini kupci v večji meri odkupujejo pridelke integrirane in ekološke pridelave, zato spodbujajo kmete, da se odločijo za takšen pristop in s tem dodajo vrednost svojim pridelkom in povečajo možnost prodaje. Do konca tega leta se lahko zglasijo v najbližji izpostavi Kmetijske svetovalne službe, če želijo, da se v naslednjem letu pri njih opravi kontrola nad pridelavo integriranih in ekoloških kmetijskih pridelkov.

Vabljeni vsi zainteresirani pridelovalci in institucionalni odjemalci lokalnih proizvodov, da se povežete v mrežo zadruge Jarina (telefon: 01/89 72 104 ali e-mail: natasa@jarina.si).




Produkcija: Peternet