English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Pozdrav jeseni na tržnici v Ivančni Gorici

3. oktober 2011 - Na tržnici v Ivančni Gorici je 1. oktobra 2011 potekal drugi tematski dan, na katerem so bili v ospredju jesenski pridelki. Z lokalno tržnico želi Občina spodbuditi lokalno samooskrbo s hrano, ki omogoča, da imajo domači pridelovalci hrane možnost svoje pridelke prodati v domačem okolju.

Občani lahko na ta način »doma« kupijo zdravo in lokalno pridelano hrano. Stojnice ponudnikov so bile tudi tokrat polne pestre ponudbe, saj je bilo vreme letos naklonjeno pridelavi. Sončen dan in pestra ponudba na stojnicah je privabila obiskovalce, da so na tržnici prišli nakupit pridelke in izdelke za sobotno kosilo.

Društvo podeželskih žena Ivanjščice je pripravilo izvirno razstavo njivskih pridelkov, ki je bila obiskovalcem na ogled ves čas trajanja tržnice. Obiskovalci so si z zanimanjem ogledali stare sorte fižola, jabolk in buč. Ivanjščice so poskrbele, da so sobotni obiskovalci tržnice dobrote tudi okusili, saj so pripravile degustacijo posladkov.

V kulturnem domu je skupina zbiralcev starin pripravila razstavo starih umetnin, kjer so se obiskovalcem porajale misli, kaj vse imajo tudi sami doma in kako primerno bi bilo predmete očistiti in postaviti na ogled.

Na tržnici v Ivančni Gorici prodajajo domači ponudniki oz. pridelovalci, za celostno pokritost ponudbe pa skrbi zadruga za razvoj podeželja Jarina, ki izvaja lokalno samooskrbo na območju občin Srca Slovenije, katerega del je tudi Občina Ivančna Gorica.
 
 
Na drugem temstskem dnevu na tržnici v Ivančni Gorici so bili v ospredju jesenski pridelki

Produkcija: Peternet