English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Študijske ture po Srcu Slovenije

30. september 2011 - V septembru je po območju Srce Slovenije za tour operatorje, strokovno javnost in domače ter tuje novinarje potekalo devet študijskih tur. Organiziral jih je Zavod Turizem Ljubljana v okviru projekta Regionalna destinacijska organizacija Ljubljana – Osrednja Slovenija. Izvedbo študijskih tur so zaupali zadrugi Jarina in Agenciji za razvoj turizma in podjetništva v občini Kamnik.

Skupno je bilo izvedenih devet dnevnih ogledov dobre prakse zelenega in odgovornega turizma v Srcu Slovenije. Udeleženci so spoznavali naravno in kulturno dediščino območja (Županovo jamo pri Grosupljem, Jurčičevo domačijo na Muljavi, Cistercijanski samostan v Stični, grad Bogenšperk, srednjeveško mesto Kamnik, svečarno Stole v Kamniku, Veliko planino, Budnarjevo domačijo v Zg. Palovčah). Uživali so v kulinaričnih posebnostih območja (Kmetija Erjavec v Gorenji vasi, Izletniška kmetija Okoren iz Pristave nad Stično, kmetija s tradicijo Pr` Krač v Dolskem, Planinski dom Orel). Razvajali in spali pa so v EKO termah Snovik in v hotelu Ambient v Domžalah.

Udeleženci so bili navdušeni nad raznoliko ponudbo celotnega območja. Njihovo navdušenje pripisujemo oblikovanim programom, ki imajo močne zgodbe, podprte z lokalnimi liki, kulturnimi elementi in pristno domačo postrežbo. V Srcu Slovenije velik poudarek dajemo pristnosti in edinstvenosti doživetij.
 
  
Skupno je bilo izvedenih devet dnevnih ogledov dobre prakse zelenega in odgovornega turizma
v Srcu Slovenije (foto: RCL in Senta Avbelj)


Produkcija: Peternet