English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Nov projekt sodelovanja z Makedonijo

29. september 2011 - Center za razvoj Litija je uspešno pridobil nov projekt mednarodnega sodelovanja z Makedonijo, ki ga je odobrila Služba Vlade Republike Slovenije za lokalno samoupravo in regionalno politiko. Gre že za tretji projekt sodelovanja Centra za razvoj Litija s Centrom za razvoj Severovzhodne planske regije iz Makedonije.

Projekt z naslovom »Dvig kompetenc strokovnih ekip občin in regionalne institucije Severovzhodne regije v Makedoniji«, je bil odobren v okviru Javnega razpisa za sofinanciranje projektov bilateralne mednarodnerazvojne pomoči Slovenije državam v razvoju na področju lokalne samouprave inregionalnega razvoja v letih 2011 in 2012.

Aktivnosti bodo potekale pol leta, povezane pa so predvsem z vzpostavljanjem gospodarskih stikov med slovenskimi in makedonskimi podjetniki in z izobraževanjem zaposlenih na občinskih upravah. Že sredi oktobra bo RCL za delegacijo gospodarstvenikov iz Srca Slovenije organiziral obisk Makedonije, ki se ga bodo udeležili podjetniki iz različnih panog, ki imajo interes po sodelovanju s tujimi partnerji. V začetku naslednjega leta bosta izvedena dva sklopa usposabljanj za zaposlene na makedonskih občinskih upravah (Kumanovo, Lipkovo, Kratovo, Rankovci, Staro Nagoričani in Kriva Palanka).

Tudi v prihodnje želimo poglobiti sodelovanje med Centrom za razvoj Litija in Severovzhodno plansko regijo ter njihovo razvojno agencijo. Sodelovanje je začelo že v letu 2009, ko smo pridobili prvi projekt mednarodnega sodelovanja, ki ga je razpisala SVLR. Tokratni obisk v Makedoniji bomo združili z obiskom predstavnikov občin Srca Slovenije v Makedoniji. Župani in koordinatorji občin Srca Slovenije se bodo sestali s predstavniki Regionalne razvojne agencije iz Severovzhodne planske regije in predstavniki tamkajšnjih občin.
 
 
Center za razvoj Litija je pridobil že tretji projekt mednarodnega sodelovanja z Makedonijo, v okviru katerega bomo sodelovali s Centrom za razvoj Severovzhodne planske regije iz Makedonije


Produkcija: Peternet