English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Srečanje partnerjev projekta CYCLO na Cipru

6. oktober 2011 - V prvem tednu v oktobru se je predstavnik Centra za razvoj Litija v mestu Limassol v grškem delu Cipra udeležil srečanja parnerjev projekta CYCLO, ki se izvaja v okviru programa Mediteran. Na projektu sodeluje deset partnerjev iz različnih evropskih držav, med njimi Center za razvoj Litija kot edini slovenski partner.

Na srečanju usmerjevalnega odbora so bile predstavljene promocijske aktivnosti posameznih partnerjev, ki so se izvajale med poletjem. Določeni partnerji so že vzpostavili sodelovanje s šolami in izvedli dneve varnega dostopa do šole in rekreacijske kolesarske prireditve. Glavna tema srečanje je bilo poročanje o napredovanju aktivnosti v zvezi s celovitimi kolesarskimi strategijami pilotnih območij.

Center za razvoj Litija se je na podlagi odstopa Občine Kamnik od sofinanciranja projekta odločil, da bo celovito kolesarsko strategijo izvedel za celotno območje občin partneric Razvojnega partnerstva središča Slovenije. V strategiji bomo določili najprimernejše intermodalne točke transportnih vozlišč, pripravili tehnična navodila za določitev mikrolokacije kolesarskih parkirišč na teh vozliščih, tehnično izvedbo in označitev v skladu s projektom in grafično podobo Srca Slovenije. Turistični del strategije bo vzpostavil mrežo izposojevalnic koles v vseh občinah (ob izkazanem interesu turističnih ponudnikov) in jih povezal z novimi rekreativnimi kolesarskimi potmi v Srcu Slovenije.

Zaživela je tudi spletna stran projekta, ki bo predstavljala aktivnosti projekta vseh partnerjev, hkrati pa služila za objavo dobrih praks na področju kolesarstva. Dosegljiva je na: www.cyclingcities.eu.
 
       
Na Cipru je potekalo srečanje partnerjev kolesarskega projekta Cyclo, ki se ga je udeležil tudi
predstavnik Centra za razvoj Litija (foto: CTO, ECF and Viola Acanfora)


Produkcija: Peternet