English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Podjetniki iz Srca Slovenije v Makedoniji

24. oktober 2011 - Poleg predstavnikov občin so Severovzhodno plansko regijo v Makedoniji med 16. in 19. oktobrom 2011 obiskali tudi gospodarstveniki iz območja Srce Slovenije. Na študijskem obisku so se seznanili z gospodarskimi razmerami v Makedoniji in možnostmi za vlaganja in skupno sodelovanje.

V Kumanovem je bila v sodelovanju s Centrom za razvoj iz Severovzhodne planske regije organizirana poslovna konferenca ter srečanje med slovenskimi in makedonskimi gospodarstveniki. Podjetnike iz Slovenije so sprejeli župani makedonskih občin, ki so bili zelo zainteresirani za sodelovanje z našimi podjetji. Posebnega pomena je bilo srečanje z ambasadorjem Republike Slovenije v Makedoniji, Alainom Briantom Bergantom in atašejem za ekonomska vprašanja, Jernejem Tovšakom, ki sta predstavila sliko o stanju v makedonskem gospodarstvu ter možnosti za naložbe.

Podjetniki so obisk v Makedoniji izkoristili tudi za obisk sejma Tehnoma na skopskem sejmišču, ki je v lasti slovenskega podjetja Era iz Velenja. Ogledali so si tudi čistilno napravo in poslovno cono v Kumanovem.

Obisk v Makedoniji je ponudil mnogo priložnosti za navezavo poslovnih stikov med slovenskimi in makedonskimi podjetji, izveden pa je bil v okviru projekta Dvig kompetenc strokovnih ekip občin in regionalne institucije Severovzhodne planske regije, ki ga je odobrila Služba vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko. Gre za že tretji projekt sodelovanja med Centrom za razvoj Litija in Centrom za razvoj iz Severovzhodne planske regije.

»Zame in za podjetje iz katerega prihajam, je bil ta obisk več kot koristen, saj smo se s kolegi iz Makedonije dogovorili za nadaljnje poslovno sodelovanje.«
Katja Šegedin Zevnik, DATA d.o.o.
 
 
Obisk v Makedoniji je ponudil mnogo priložnosti za navezavo poslovnih stikov med slovenskimi in makedonskimi podjetji

Produkcija: Peternet