English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Dobra praksa podeželske tržnice v Ivančni Gorici

8. november 2011 - V Ivančni Gorici od letošnjega maja ob podpori zadruge Jarina uspešno deluje podeželska tržnica, ki pridelovalcem omogoča prodajo svojih viškov kar v lokalnem okolju. To soboto, 12. novembra 2011 od 8. do 12. ure domači ponudniki vabijo na tematsko tržnico na »Martinovo pokušino«, pestra bo tudi jesenska ponudba na stojnicah.

V pol leta se je na tržnici v Ivančni Gorici zvrstilo že 37 posameznikov, v povprečju 20 ponudnikov na tržni dan. Za tako dober rezultat je potrebna dobra koordinacija, oseben pristop in optimizem, katerega pa prav gotovo imajo ponudniki, vodilni v lokalni skupnosti in zadrugi Jarina.

Delovanje podeželske tržnice v Ivančni Gorici je bilo na prvem programu Televizije Slovenija predstavljeno v oddaji Ljudje in zemlja, ki je bila na sporedu 23. oktobra 2011. V oddaji so bile predstavljene tudi kmetije iz občine Ivančna Gorica, in sicer Sadjarska kmetija Erjavec iz Gorenje vasi, Ekološka kmetija Bregar iz Znojil pri Krki in Izletniška kmetija Okorn s Pristave nad Stično. Televizijska ekipa je bila navdušena nad povezovanjem kmetij in združevanjem v mrežo za lokalno samooskrbo. Oddajo Ljudje in zemlja si lahko ogledate na povezavi:
http://tvslo.si/predvajaj/ljudje-in-zemlja-oddaja-tv-maribor/ava2.119096618/

Na tržnici v Ivančni Gorici se bo spet dogajalo to soboto, 12. novembra 2011 od 8. do 12. ure, ko domači ponudniki vabijo na »Martinovo pokušino«. Obiskovalci bodo lahko uživali v degustacijah različnih vrst mladih vin ob prigrizku sira, domačih salam, kruha in peciva. Sodelovalo bo Vinogradniško-sadjarsko-turistično društvo Debeli hrib, pestra pa bo tudi ponudba na stojnicah. Vabljeni!
 
  
Na podeželski tržnici v Ivančni Gorici imajo kmetje možnost prodajati svoje pridelke v lokalnem okolju 

Produkcija: Peternet