English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Obisk predstavnikov občin in podjetnikov iz Srca Slovenije v Makedoniji

24. oktober 2011 - Severovzhodno plansko regijo v Makedoniji je v oktobru obiskala županska, gospodarska in razvojna delegacija iz Srca Slovenije. Obisk v Makedoniji je ponudil mnogo možnosti za navezavo poslovnih stikov med podjetji obeh držav, ter priložnosti za še boljše sodelovanje med slovenskimi in makedonskimi občinami pri prenosu dobrih praks in prijavi skupnih projektov.

Študijskega obiska so se s strani Srca Slovenije udeležili župani občin Dol pri Ljubljani, Lukovica, Mengeš in Šentrupert ter podžupani občin Dol pri Ljubljani in Litija, poleg njih pa tudi predsednik Lokalne akcijske skupine LAS Srce Slovenije. V Makedoniji so se predstavniki slovenskih občin udeležili srečanj z župani in člani občinskih uprav iz petih makedonskih občin: Kumanovo, Staro Nagoričane, Kratovo in Kriva Palanka. Goste so zanimale predvsem možnosti za skupno sodelovanje in pobratenje občin ter izkušnje, ki so jih imeli pri implementaciji najrazličnejših evropskih projektov.

Župani makedonskih občin so sprejeli tudi podjetnike iz Slovenije in bili zelo zainteresirani za sodelovanje z njimi. V sodelovanju s Centrom za razvoj iz Severovzhodne planske regije je bila v Kumanovem organizirana poslovna konferenca ter srečanje med slovenskimi in makedonskimi gospodarstveniki. Podjetniki so obisk v Makedoniji izkoristili tudi za ogled sejma Tehnoma na skopskem sejmišču, ki je v lasti slovenskega podjetja Era iz Velenja. Ogledali so si tudi čistilno napravo in poslovno cono v Kumanovem.

Slovenska delegacija se je sestala z ambasadorjem Republike Slovenije v Makedoniji, Alainom Briantom Bergantom, in atašejem za ekonomska vprašanja, Jernejem Tovšakom, ki sta predstavila sliko o stanju v makedonskem gospodarstvu ter možnosti za naložbe.

Obisk v Makedoniji je ponudil mnogo možnosti za navezavo poslovnih stikov med podjetji obeh držav, ter priložnosti za še boljše sodelovanje med slovenskimi in makedonskimi občinami. Ena od udeleženk študijskega obiska, Katja Šegedin Zevnik iz podjetja DATA d.o.o. je povedala, da je bil obisk »zame in za podjetje iz katerega prihajam, več kot koristen, saj smo se s kolegi iz Makedonije dogovorili za nadaljnje poslovno sodelovanje.«

 
Obisk v Makedoniji je ponudil mnogo priložnosti za navezavo poslovnih stikov med slovenskimi in makedonskimi podjetji ter povezave z občinami

Produkcija: Peternet