English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Razvoj novih turističnih programov Srca Slovenije na področju kolesarstva

7. november 2011 - Konec novembra bo Center za razvoj Litija organiziral srečanje prve fokusne skupine, ki naj bi izvedla trasiranje in GPS posnetek kolesarskih tras na območju Srca Slovenije. V skupino bodo vabljeni predstavniki športnih društev, podjetij in posamezniki, ki so aktivni na področju kolesarstva, iz vseh občin Razvojnega partnerstva središča Slovenije.

Cilj prve fokusne skupine je povezati obstoječe trase, ki že obstajajo po posameznih občinah, jih povezati v skupno zgodbo ter navezati na turistične znamenitosti in gostinsko ponudbo ob trasah. Končni produkt sodelovanja fokusne skupine bodo novi turistični programi namenjeni ciljni skupini rekreativno-turističnih kolesarjev.

Programi za kolesarje bodo nova turistična ponudba v okviru znamke Srce Slovenije in bodo predstavljeni v skupnih brošurah, ki jih bo moč prevzeti na pomembnejših turističnih točkah. Predvideva se tudi zpovezava ponudnikov najema koles v mrežo izposojevalnic koles, tako da bo možno kolo prevzeti na enem mestu in ga pustiti na drugem. Aktivnosti na področju kolesarstva se izvajajo v okviru mednarodnega projekta Cyclo, pri katerem kot partner sodeluje Center za razvoj Litija.
 
  
V okviru mednarodnega projekta Cyclo se predvideva povezava ponudnikov najema koles v mrežo izposojevalnic koles za območje Srce Slovenije

Produkcija: Peternet