English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Izobraževanje za turistične vodnike Srca Slovenije z dr. Tadejo Jere Lazanski

4. november 2011 - Agencija za razvoj turizma in podjetništva Kamnik je 29. oktobra 2011 organizirala nadaljnje izobraževanje turističnih vodnikov, ki so pridobili licenco za vodnika na območju Srca Slovenije. Tokrat so se pod vodstvom dr. Tadeje Jere Lazanski iz Fakultete za turistične študije - Turistica izobraževali na delavnici z naslovom »Turistični vodnik danes in vedno«.

Delavnica je obsegala vodenje v turizmu, zvrsti in tehnike, teoretične in praktične vaje, komunikacijo vodnika, osnove retorike in kodeksa etike, pristope za turistične vodnike ter obvladovanje sebe in vsake situacije. Udeleženci delavnice so si bili enotni, da je izobraževanje in izpopolnjevanje vodnika potrebno in vsekakor vzpodbudno za vse, ki si želijo novih znanj in utrjevanje že pridobljenih.

Dr. Tadeja Jere Lazanski je o izobraževanju turističnih vodnikov Srca Slovenije povedala, da jo »vedno znova presenečajo skupine turističnih vodnikov, ki poleg svojega bogatega strokovnega in izkušenjskega znanja, zelo hitro absorbirajo dodatna znanja, ki jim pomagajo pri nadaljnjem delu v turizmu. Taka skupina je bila skupina na kamniškem usposabljanju. Razveselila me je srčnost, s katero so turistični in gorski vodniki opisovali svoje delo in izzive. Ob takih vodnikih turizem lahko cveti, saj se zadovoljstvo gostov in turistov zrcali v izjemni vodniški gostoljubnosti

Nuša Lisjak, Agencija za razvoj turizma in podjetništva Kamnik

  
Delavnico z naslovom »Turistični vodnik danes in vedno« je za turistične vodnike Srca Slovenije
vodila dr. Tadeja Jere Lazanski

Produkcija: Peternet