English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Martinova pokušina v Ivančni Gorici

14. november 2011 - Martinovo, ki je eden najbolj priljubljenih slovenskih praznikov, je zaznamovalo sobotno tržnico v Ivančni Gorici, ki je potekala 12. novembra 2011. Obiskovalci so na »Martinovi pokušini« lahko uživali v degustacijah različnih vrst mladih vin ob prigrizku sira, domačih salam, kruha in peciva.

Tako kot je sv. Martin podaril beraču pol svojega plašča, so svoje dobrote ponudniki na tržnici v Ivančni Gorici ponujali obiskovalcem Martinove pokušine. Za vsebinsko popestritev tržnega dne, so poskrbeli člani Vinogradniško-sadjarskega-turističnega društva Debeli hrib. Kar sedem proizvajalcev omenjenega društva je številnim obiskovalcem tržnice v pokušino ponudilo svoje mlado vino, katero je letos izredno kvalitetno. Člani društva so ob predstavitvi posameznih sekcij navduševali mimoidoče.

Na praznični tržnici je ponujalo svoje tržne viške rekordnih 29 ponudnikov, ki so poskrbeli za brezplačno pokušino najrazličnejših proizvodov. Organizatorja dogodka, Občina Ivančna Gorica in zadruga Jarina sta bila z odzivom ponudnikov, kot tudi obiskovalcev zelo zadovoljna.
 
Mojca Hauptman

     
Obiskovalci tržnice v Ivančni Gorici so uživali ob degustacijah različnih vrst mladih vin,
sira, domačih salam, kruha in peciva (foto: Občina Ivančna Gorica)

Produkcija: Peternet